Hamileliğimin başından beri burada çeşitli doğum hikayesi okudum bilgi edindim ve hepsi bana birer yol gösterici oldu şimdi sıra kendi hikayemi aktarmakta :)
Hamileliğimin sonlarına doğru yüksek Tansiyonumun sebebiyle alfamete başladık ve vajinal doğumun riskli görülmesi sebebiyle 16 şubat sabahı için doktorum sezaryen günü vermişti biz geri sayım yaparken oğlum bize güzel bir sürpriz hazırlığındaymış :) 6 şubat sabahı geceden itibaren bebeğimin hareketlerinde ciddi bir artış gözlemledim benim için problem yoktu nasılsa bebeğim hareket ediyordu etmemesi problem diye düşünüyordum ama eşim gece de uykuda inlediğimi söyleyince bir terslik olduğunu fark ettim. Sabah uyandığımdan itibaren başımın arkasında hafif ağrı vardı tansiyonum 13/8 çıktı benim için normal bir değerdi artık. Akşam üstü dışarı çıkmaya hazırlanırken son bir kez daha tansiyonumu ölçeyim dedim ve üst üste 2 kez 15/9 görünce hemen acilin yolunu tuttum. Orda hemen ölçüm yapıldı yine 15/9 çıkınca yatışım yapıldı doktorum geldi nstde her şey yolunda çıktı ama tansiyonum durmadan artmaya devam ediyordu doktorum burdan dönmez artık dedi ve ameliyat için işlemler başladı. Ameliyathaneye girerken tansiyonum 20/9a kadar fırlamış ben farkında bile değilim tabii. Belden iğne yapıldı uyuşma+bebeğin çıkması max 15 dk içinde tamamlandı. Sonrası mutluluk heyecan yoğun duygular :) bebeğim de ben de şu an gayet iyiyiz benim için negatif gibi başlayıp pozitif sonuçlanan bir hikayeydi dilerim herkesin doğum hikayesi güzel gelişmelerle sonuçlanır. Sorularınız varsa severek cevaplayabilirim 🙏