Kızlar ben burada bir çok pozitif doğum hikayeleri okudum benimkine siz karar verin istiyorum.
Öncelikle yemek yerken bir şeyler izlerken falan sürekli pilates topunda oturdum. Çok rahat hissettiriyordu. Bir akşam otururken çok rahat olmadığımı fark ettim meğer doğum yaklaşmış haberim yok hafif bel ağrım vardı ama çok hafifti yorulursun da uzanınca geçer ya o şekilde. Ben de yatmaya gittim.
39+5te sabah 6da tuvalete gittim ve kan geldiğini gördüm. Sadece kan vardı belimdeki ağrı yoktu sancı yoktu. Apar topar acile gittik. Muayene edildim ve 1 cm açıklığım olduğu söylendi. Eve git öğlen 12de gel dedi doktor.
Eve geldik sancı falan hissetmiyordum. Ama doğumun başladığını anladım müzik açtım ritme uygun pilates topunda oturup zıplayıp durdum. 2 saat sonra sancıları hissetmeye başladım ama hafif hafif geliyordu uzun sürmüyordu geçtiğinde de hiç sancı çekmemişim gibi rahatlıyordum.
Öğlen e yaklaştığımızda sancılarım düzenli gelmeye şiddetlenmeye başladı ama geçtiği an hiç sancı çekmemişim gibi normale dönüyordum.
Saat 12 oldu ve tekrar tuttuk hastahanenin yolunu. Açıklığım 4 cm olmuş ve doktor bana 3 saat buralarda dolan öyle gel dedi. Dışarı çıktım çay içeyim dedim sancı geldikçe kıvrandırmaya başladı insanların içinde rahat sancılarımı karşılayamadığım için arabaya geçtim. 2 saat o şekilde sancı çektikten sonra dayanamaz hale geldim ve tekrar acile gittim. Dedim artık yatışımı yapın sancılarım şiddetlendi dedim. Bu sefer geçtiği zaman normale dönmüyordum acısı kalıyordu. Açıklığım 6 cm olmuş.
Yatışım yapıldı odada epidural istedim ve epidural yapıldı. Epiduralden sonra rahatlama geldi 2 saat kadar uyumuşum ve o sürede açıklık ben uyurken 8 cm olmuş. Sonra bana serum taktılar dedim bu ne suni sancı dediler. Haydaa bu sefer felaket sancılar gelmeye başladı açıklık 9 cm oldu. Ama 10 cm olana kadar 1 saat sancı çektim çömel kalk hareketi yapmak iyi geliyordu. 10 cm olduktan sonra beni çatala aldılar ıkınma hissim geliyordu ama sancının şiddetinden ıkınmayı bırak nefes zor alıyordum. Cebelleşmem 1 saat sürdü ve en sonunda kendime bu çocuk bir şekilde çıkacak ya güçlü şekilde ıkınır bir an önce doğururum ya da böyle acı çekmeye devam ederim dedim. Ben ıkındıkça bebek çıkacak gibi oluyormuş ama ıkınmayı bırakıp nefes aldıktan sonra geri kaçıyormuş. Ben de ıkındım sonuna kadar ve anlık nefes alıp ıkınmaya devam ettim 3 nefes ve ıkınmadan sonra bebeğim doğdu. Beni en çok zorlayan sancılardı doğum anında hiç bir acı hissetmedim. Şuan o sancıların acısını his olarak hatırlamıyorum bile. Doğum sonrası epizyotemi dikişi atılırken canım çok yandı çünkü bana uzun kesik atmışlar bebeğim iri diye. Bu yüzden iç dış dikişler atıldı ve 1 saat sürdü. Tamamen iyileşip kendime gelmem 20 günü buldu onun sebebi de bebeğim 4 günlükken sarılık oldu, 1 gün hastanede refakatçi olduğum için dikişlerim patlamıştı bu yüzden iyileşmem uzun sürdü. Aynı hastanede doğum yapan arkadaşımın epizyotemi dikişleri 1 haftada iyileşti. Pozitif diyemem ama negatif demekte gelmiyor içimden. Siz karar verin istedim. İnşallah hepiniz kolaylıkla tek avazda doğurur ve bir an önce iyileşirsiniz. Öptüm sağlıcakla kalın