Kızlaaar hiç beklemediğim bir anda doğumum başladı. İlk çocuğum ve erkek olduğu için 40. haftalara kalır gibi geliyordu o da 3 Marttı. Neyse tam 38. Hafta kontrolüne 17 Şubat Salı günü gittim doktorum ilk defa alttan açıklık ve çatı muaynesi yaptı yumuşama var ama açıklık yok kafa geride daha kanala inmemiş ve çatında basıklık mı var sanki felan dedi neyse yinede sancın gelsin o an karar veririz dedi eve gönderdi. Hiç açıklık olmaması moralimi bozdu daha doğuma var diye düşündüm. Ertesi günü ayın 18i oldu temizlikçi çağırmıştım sabah kahvaltı hazırladım temizlikçi ile kahvaltı yaptık o camları sildi evi süpürdü yerleri sildi derken o temizlik yaptıkça bana bir rahatlama geldi hep aklımdaydı çünkü sonra az bir işi kalmıştı saat 16.00 sıraları kilodumda ıslaklık hissettim gittim baktım avuc içi kadar ıslanmışım akıntıyla karışıktı bu arada o yüzden emin olamadım anneme fotoğrafını çekip attım doktoruma çektim attım takip edelim kilodunu değiştir dediler, değiştirdim tekrar geldi ama damla damla az geliyor emin olamıyorum. Eşime mesaj attım böyle böyle diye ama ben akıntı veya cistir diye düşündüm neyse yinede eve geldiğinde hastaneye gidelim bir baksınlar dedim. Temizlikçi işini bitirdi evine gitti eşim eve geldi ee hiç ağrın yok sen çok sakinsin dedi evet bence su değil ama yinede gidelim dedim aheste aheste hazırlandık banyo yaptık giyindik hastaneye gittik ve ebe kontrolümü yaptı suyun gelmiş ve 4 cm açıklık var dedi ben şok. 🫢 sızıntı şeklinde geliyor ya ben suyunu patlayacağım süreç hızlanacak dedi suyumu patlattı lavman yaptı o muayeneler gerçekten zordu 🥲 sonrasında NST bağladık sancılarım 90-100 ama ben regl ağrısı gibi hissediyorum ebe şaşırdı nasıl hissetmezsin bunlar doğum sancıları dedi suni sancı taktı yine aynı şekilde bir şey hissetmiyordum. 2 saat geçti açıklık muaynesinde 5 cm olmuştum ama kafa hala çok geride ve baskı yapmıyor bebiş kanala inmiyor çatında çok dar dedi doktoruma haber verdi doktorum geldi muayne etti kafası çok geride canım acil sezaryena alıyoruz seni dedi orada sevindim çünkü muayenelerden ve normal doğumdan o an çok korkmuştum. 1 saat sonra bebeğime kavuşacağım için çok mutlu oldum gülerek ameliyata girdim. Belden uyuşturmalı iğnemi oldum beş dk sonrasında hemen bebeğimin sesini duydum 🥲🥲🥲🥲 sonra yanağıma koydular o anlar zaten tarif edilemez 🥲🥲🥲 bebişimi giydirmeye götürdüler ben çok kötü titremeye başladım ama normalmiş odaya çıktıktan yarım saat sonra titremem durdu 🥰 bebeğim kollarımdaydı her şey o kadar ani gelişti ki saat 22.53te doğdu bebişim 🤲🏻🤲🏻 şimdi emzirdim uyuttum çok garibime gidiyor. Allah herkese güzel doğumlar nasip etsin inşallah 🥰