eed21 öncelikle herkesin sancısı doğum süreci farklı ilerliyor ama o acı her türlü olacak acısız doğum diye bir şey yok. Ben ilk doğumumu epidural normal doğum yaptım 180 lerde gördüm sancıyı ve bilincim gitti o ara neler yaptığımı hatırlamıyorum dakikada 1 geliyordu sancım çok hızlı ve kolay doğum oldu tek ıkınmada doğurdum. Artık dayanamadığım için epidural istemiştim. Doğumdan sonra o sancılar unutuluyor gerçekten hatırlayamıyorum🙂 bilincimiz doğum sonrası o anıyı siliyormuş bir yerde okumuştum bununla ilgili yazıyı yoksa kimse başka çocuk istemezdi. Eğer durumlar el veriyorsa ilk doğumu olan herkes normal doğum yapmalı diye düşünüyorum. Bunu her anne yaşamalı bence çok tarifsiz mucizevi bir an🥹 o his ciddi anlamda sezaryende olmuyor her ikisini de yaşamış biri olarak.Diğerleri gerekiyorsa sezaryen olunur zaten ama ssvd çok riskli ve korkutucu malesef ilk doğumun normal olması gibi olmaz. Sancılar ise tabiki acılı geçiyor ama o an psikolojik olarak hazır olmak da önemli bence doğum öncesi buna yatırım yapmak faydalı. Sancıları bilinçli ve iyi karşılayabilmek önemli. Benim gibi neye düştüm ben diyip kalmamak lazım. Ama o halde yine normal isterdim malesef 2.çocuğum sezaryen olmak zorunda kaldı şimdi 3.ye hamileyim ve arası kısa bu da sezaryen olacak.