ebru097 6 yaşındaki kızım için heyet raporuyla destek eğitimi almalıyız ancak bu sicile yansıyormuş bu doğru mu bilgisi olan varmı ?engelli raporu veriyormuş ?
ebru097 ebru097 sadece fazla konuşamıyor ve motor becerileri biraz yavaş bunu için öğretmeni önerdi ?
fadime_colak ebru097 geçer diye bıkıyorum heyet ona göre rapor veriyor yuzdesıne bakılıyor Buda kaç olursa siciline geçer diye bılıyorum benim tanıdıklarım var destekli özel egtım alıyolar ve onlar da raporlu sıcılerımdd de var yıne de sorun
fgormez ebru097 ram raporu alındıktan bir sene sonra silinebiliyor diye biliyorum, engelli raporu değilde mesela bazı gelişim geriliği içinde veriliyor kalem tutamıyor el kasları zayıf gibi gibi
haticecankut ebru097 ilk önce psikoloğa götürdünüz mü veya çocuk gelişimi uzmanına … ben çocuk gelişimcisiyim özel eğitim alanında beş yıl öğretmenlik yaptım
ebru097 fadime_colak peki silinmiyor mu kuzenim orda çalışıyor siliniyor diyor eşim heyet başkanı silinmez diyor şaştım kaldım
tatliheyacan ebru097 özel eğitimde çalışıyorum eğer düzelirse raporu kalkar ama rapor kalkmazsa illaki karşısına çıkıyor. Benim öğrencilerim e kpss den atanıp hayatlarını kurtardı
ebru097 tatliheyacan çok teşekkür ederim biz rama gittik onlar heyet raporu istedi ama bu sicile işler dediler sadece destek eğitimi nasıl işler anlamadım engelli olarak mı işliyor 😢
tembelkiz tatliheyacan bilmediğim için soruyorum. Karşısına çıkar demişsiniz ya karşısına çıkınca ne tür sorunlar oluyor ? Ve neden sicili yazılıyor birde ne gibi sorunlar oluyor bunlar tam olarak? Kaç yaşına kadar sicilde gözüküyor ?
fadime_colak ebru097 bende sılınmez diye bılıyorum sonuçta heyetten çıkarılmış bir rapor ve sıcıle işlenmiş sılınmez daha yetkili yerlere sorun
gunesgunesgunes Kendi imkanlarinizla dil konuşma terapisi aldirabilecekseniz raporu çıkamazsınız. Eğer çocuğun ihtiyacı varsa kendi imkanızla ya da raporla bir an önce başlamanız gerekir. Ne kadar erken başlanırsa o kadar hızlı yol alır
ebru097 gunesgunesgunes dil eğitimi aldık konuşması epey ilerledi ama öğretmeni yetersiz buluyor bu durumu ayrıyetten nörolojik testelerimizi de yaptık hepsi iyi çıktı nöroljik olmayan bir durumda neden engelli raporu çıkıyor imkanı olmayıp devletten yararlanması neden göz önünde bulundurulmuyor çok enteresan
tatliheyacan ebru097 destek eğitim rapor olmadan alınmıyor malesef ama büyük bir sorun varsa devlette öğretmen insiyatifi ile rehabilitasyon merkezinde ücret karşılığı destek eğitim alabilir
gunesgunesgunes Ram bir yıl veya süreli çözger raporu verir. İhtiyacı kalmadığında raporu bildirebilirsiniz. Ama çocuk psikiyatrisinin ne tanı koyduguyla ilgili değişir tüm süreç
ebru097 gunesgunesgunes psikiyatriye gittik sadece motor Becelerinde sıkıntı gördü ve bunun için destek eğitimi önerdi
ebru097 haticecankut pedagoga götürdük nörolojojik testleri hepsini yaptık hepsi temiz psikiyatri de konuşmasını ve motor becerilerini biraz zayıf buldu oda çok esnek olduğu için dedi öğretmeni de destek eğitimi alırsa hızlı bir sürede geçer çünkü seneye birinci sınıfa başlayacak acele ediyoruz ama neden engelli raporu çıkıyor ve sicile yansıyor ben bunu anlamadım
haticecankut ebru097 engelli raporu kaldırılabilir yada özel derste verdirebilirsiniz iyi bi özel eğitim öğretmeni bulup çocuğunuzun gelişimini ilerletebilirsiniz veya özel eğitimi kurumuna gidip hocalarla konuşabilirsiniz