minikbebiss Selam kızlar hamileliğin 2. Trimesterında alt değeri yüksek olan varmı bugün dahiliyeye gittim değerim 41 çıktı kolestrolum 241 çıktı bir tık endişelendim dahiliye doktoru çok yükseklikte yatarak tedavi uygulanır dedi kafam allak bullak oldu
Ayseguls_baby minikbebiss hamilelik boyunca alt değerim hep yükseliyordu kadın doğumcum 100 ler olunca sıkıntı demişti ama sürekli takip ediyordu kendisi doçentti. Her gün yarım limon yememi önermişti bana ve bol su. Doğum yaptım hemen düştü değerlerim.
ghostty minikbebiss kullandığınız bir ilaç var mı? Ben de bir dönem prilam kullanıyordum. Bazı ilaçlardan kaynaklı karaciğer enzimlerimin yükselebileceğini söylediler. 55 ti bıraktıktan sonra 35 e düştü. Bu tarz şeyler de etkiliyor.
Baklavaseverim minikbebiss Benim kolestrolüm 300 dü doktorum gebesin normal demişti onun dışında alt değerin de çok yüksek değil sanırım çünkü bebeğimin bronşit olunca alt ast değerli 70 küsürlerdeydi doktoru yüksek ama aşırı değil demişti 1 hafta ara ile bakmıştı yükseliyordu 1 ay sonra normale döndü o dönem hem bronşitti hem de yeni ilaç başlanmıştı kullandığın ilaçların etkisş olabilir takip ettir çok yükselirse tekrar doktoruna danış yakın zamanda solunum yolları ile ilgili bir problem yaşadın mı enfeksiyon tarzında
birthecene minikbebiss kullandığın vitamini değiştirsin doktorunuz etken maddesi karaciğerinize zarar veriyor sanırım benim de 65 lerdeydi Ast Alt doktorum Elanatal i hemen kesti Pregnabloom a başlattı 2 aydır değerlerim 14-15 lerde karaciğer dostu Coline etken maddesi varmış bu vitaminde.
minikbebiss Ayseguls_baby Kendi özeldeki doktorumu aradım endişelenecek çok bi durum olmadığını söyledi yağ azaltıp ve sağlıklı beslenmemi önerdi normalde de öyle yapıyorum aslında ama demekki bi yerde yanlış yaptım herhalde tekrar 2 gün sonra değerlerime tekrar baktırıp aramamı önerdi kendisini
minikbebiss ghostty Merhabalar normalde benimde o aralıklarda hatta biraz daha düşük normaldi değerlerim o hafta bir tık herhalde yağlı kacırdım birseyleri birde vitamin tiroid ilaçları kullanıyorum onların yapacağını çok sanmıyorum prilam sadece ilk aylarımda kullandım
Ayseguls_baby minikbebiss benim doktorum hamilelikte illa ki değerler değişecek, vitamin takviyeler kullanıyorsun onlar ve hormonlar değerleri oynatır önemli olan takip etmek ipin ucunu kaçırmamak demişti. Kontrol altında olmakta fayda var ❤️ bir de türk kahvesi düşürüyor
minikbebiss Baklavaseverim Merhaba solunum yolu ile ilgili bir enfeksiyon vs yaşamadım en son 2 ay önce falan grip olmuştum onun haricinde şuan iyim crp de bakmıştı dahiliye de ki doktor oda 4.8 çıkmış
Sinerjik Doktorum hic kolestrole bakmadi bakmayacagini söyledi. Zaten yükselirmis gebelikte. Ama alt yi bilmiyorum
minikbebiss birthecene Merhabalar doğrudur benim de kullandığım 3 ilaç var gynoferon regenesis Max birde devit3 damla zaten tiroid ilacımı bayadır kullanıyorum onun yapacağını çok sanmıyorum
minikbebiss Ayseguls_baby İnanırmısınız Türk kahvesini çok severim ama hamilelikte nedense tiksinmeye başladım ve içemiyorum :( evet Salı günü tekrar kan verip alt kolestrol ve diğer değerlerime tekrar bakılınca doktorum da ona göre tekrar konuşuruz demişti
Baklavaseverim minikbebiss O zaman geriye sadece ilaç kalıyor ilaçta kullanmuyorsan bazen bazı viral enfeksiyonlar sadece burun akıntısı ile olabiliyor fark edilmiyor alt ast değerlerinde yükselme devam ederse sıkıntı ama şu an ki değerlerin çok yüksek değil canım
minikbebiss Merhabalar doğrudur ama beni hiç bu konuda bilgilendirmediler 20. Haftamdayım bende oldukça da dikkat ediyorum yememe içmeme tabiki de kacırdıgımız zamanlar oluyor
Ayseguls_baby minikbebiss o zaman bol su için ve kızartma türü yemeyin tencere yemeği ve fırın yemeği tercih edin ❤️ benim doğum yaptığım gün düşmüştü
minikbebiss Baklavaseverim Çok teşekkür ederim evet tekrar kan verip takip edeceğim yükseliyor mu ya da düşüyor mu diye
minikbebiss Ayseguls_baby Daha dikkat etmeye çalışacağım çok teşekkür ederim :) oldukça da 2 litrenin altına düşmemeye çalışıyorum gün içinde