Herkese merhaba arkadaşlar, çok şükür bebeğimle sağlıklı bir şekilde kavuştuk. Doğumdan iki gün önce kontrolüm vardı. Kontrolümde 1 cm açıklığımın olduğunu ama serviksin çok yukarıda olduğunu söyledi doktorum. Zaten sancı vs de hissetmiyordum. Belirti olmazsa cumartesi günü tekrar gidecektim. O gün eve dönüp yürüyüş yapmaya hareket etmeye falan başladım. Cuma günü akşam 7 de sancılarım gelmeye başladı ama düzenli bir şey değildi. Sancı derken bebeğin karnımda sertleşip yumuşaması değil onu çok yaşıyordum zaten bu direkt karna ishal gibi kramp girmesi gibi bişey anlık vurup gidiyor. Bu 3 saat kadar sürdü. Sonrasında kesildi ve uyudum. Sabah 10 gibi uyandım ve ayağa kalktığım gibi biraz suyum geldi ama komple değildi akıntı şeklindeydi. Sonra önceki doğumumda aç ve susuz kaldığım için kurt akıllandı ve kahvaltımı yaptım hajdj. Sonra sancılar gelmeye başladı yola çıktığımda 5 dkda bir falandı ama asla dayanılmaz sancı vs değildi hafiften regl ağrısı gibi. Sonra kontrole girdiğimde 4-5 cm açıklığım vardı yatışım yapıldı. Saat tam 13:30 du odaya girdim. Pilates topunda hareketler falan yaptım sandı geldikte nefes kontrolü yaptım. Akşam 5 buçuğa kadar bu şekilde devam etti ama ilk doğumumdaki o suni sancıda olan sancılarım hiçbiri yoktu hala. Her şey çok iyi ilerliyodu. Doktor muayeneye geldi açıklığım 6 cm di yarım saat daha bekleyelim eğer ilerlemezse suni sancı takalım dedi ben korkuyla tamam dedim o gidince direkt suyun altına girdim sıcak su sancıları aşırı hafifletiyor. Orda da çömelme hareketleri vs yaptım. Sancı geldikçe nefes egzersizlerine devam ettim. Derken 18:40 gibi kontrole geldi ebe ve 9 cm açılmam oldu doğuma gidiyoruz dediler. Doğumhanede sancıdan ziyade ıkınma hissim çok geliyordu geldikçe ıkındım, 19:06 da bebeğimi kucağıma verdiler. Ve her şey bitmişti. 3 dikişim oldu sadece dışarıdan. Benim tek sıkıntım hemoroidim oldu. O da öncedende vardı doğumla beraber arttı, şu an sadece onun sıkıntısını çekiyorum onun dışında her şey mükemmeldi. Darısı ve daha güzel hikayeler bekleyen herkesin başına inşAllah.