39+1 de suyumuzun azalmasıyla doktorumuzun da tavsiyesiyla suni sancıyla doğumu başlattık.Saat 12 de bir cm açıklık ile başladık sancılar başta yavaş yavaş geliyordu 2 saate kendini iyice hissettirmeye başlıyordu.Saat 4 de ebe tekrar kontrol etmek istedi açıklığımı hala 1 santimdi. Bu moralimi çok bozmuştu normal doğum olmaz sezaryana geçelim diye ısrar ettim .Ebem rahim ağzı güzel yumuşamışım 1 saat daha bekleyelim dedi açıklık artmazsa alırız seni sezaryana dedi.Bir saatin sonunda 4 cm olmuştu açıklık bu bana biraz daha güç verdi her sancıyla egzersizleri yürüyüşleri yaptım eşimde yanımdaydı belime masajlar yapıyordu. Saat 7 gibi 8 cm açıklığa ulaşmıştık . Devamına gücüm kalmamıştı ebem çok güzel destek oldu yardımlarıyla 10 cm açıklığı gördük. 14 şubatta 8.30 civarında kızım geldi dünyaya. Dikişlerim olsada kızımı görünce herşeyi unutuyorum.Ebem olmasaydı yapamazdım melek gibiydi çok güzle ilgilendi. Hamilelik süresi boyunca bol bol yürüyüş yapıp pilates yaptım aktif bir hamilelik geçirdim ilk doğum olmasına rağmen süreci güzel yönettik ben ve eşim. Çocuğunu bekleyen tüm annelerin sağlıkla kucaklarına almasını diliyorum 😍