Oncelikle bastan soyleyeyim cok pozitif bir dogum hikayem olmadi. Ilk bebegimi normal dogumla kcaguma aldkran 4 yil sonra 2.yi bekliyordum.
Ilk dogumum zor oldu ama dogumhaneden ciktikran sonra o kadar rahatlamis haldeydim ki… son aylar olan o nefes alma zorljklari yoktu, yarim saat once o agrilari sancilari ceken ben degilmisim gibiydi…
Yine de 2.icin korkuyordum dogum sancilari cunku pek kolay seyler degil. Burdaki pozitif dogum hikaywlerinu okumak beni cok motuve etti. 8 ay once.akrabamizin 37. Haftada kontrole gidip ciddi bir.aciklikla doguma girip kolay bir dogum yapmasi, herkesin 2. Dogum daha kolay oluyor demesi gibj sebeplerle bu dogumun cok daha rahat olagina emindim…
38+5 te bebegin suyu az oldugu icin doguma alindjm. Zaten 2cm aciklik oldugu icin fitil verilmedi. Bu dogumda sancilari cok daha rahat karsilayabiliyordum ancak 2 saate bie muaywneler ilkine gore cok zordu…
Sebebi rahim agzjnjn ve bebegin yukarda olmasi… bir kac.saat icinde 4.cm acjkliga ulastim. Rahim.agzi yukarda diyordu hala ebeler. Toplam 14 saat sanci sonrasinda ise muayenelerimde hic bir ilerleme yoktu. Nst de bebek iyi durumdaydi ama benim artik gun sonunda dpguemaya inancim kalmadi. Sancilari karsilayamaz olunca epidurale gectik. 4 saat sonra onjn da etkisi gecince ve yine.aciklik ilerlemeyince bebek asagi inmeyince doktordan sezeryan teklifi.geldi. bebegin suyu da.azaliyordu riske atmak isremedi. Zaten artik umudum da kalmadigi icin kabul etrim. Anestezu oldim bir kac dkk icinde dokror cok hizli bir sekilde bebegi aldi. Saglikli cok guzel bir bebekti. Hizlica beni diktoler odaya gectim. Sabah olunca annemlere haber verdik. Kizimi da alip gelmeleri icin. Bizim.icin en heyecanli an o andi. Ablam heyecandan duramamis ve ben de ablayim.sen de abla.oluyorsun diye kizimi yanliz birakmammis. Ikisi birlikte geldiler. Ablalar geldi abla olmak col guzel seklinde parti havasinda 🤭 kizim cok mutluydu. Yengwlerim filan da geldi sirayla kizim 3.gundur col mutlu. Kiskanclik.yok. kardesinin ustune cok titriyor herseye eslik ermek yardim etmek isriyor asla sakinmiyorum. 2 cocuklu olmaktan ve sezeryandan cok korkuyordum dogrusu. Evet sezeryan korktugumdan daha korkunc bisey 3.gun ve hala birilerine muhtacim agrim sancjm.odemlerim zor durumdayim. Ama 4 kisilik bir aile olmak hayal bile edemeyecegim kadar guzel.
Su anda kimse bebek gormeye gelmjyor annem ablam teyzem yengelerim kisaca ailenin kadinalri.destek icin geliyor durumum da kotu diye.
Herkese muhtac olmak kotu evet ama boyle destek almak, aci cekerken sevildigini gormek cok guzel. Ev duzenim diye bisey kalmadi. Saglik durumum iyi degil. Ama mutluyum 😊
Hem sezeryan hem normal dogum yapmis birisi olarak fikrimi merak eden varsa da kesinlikle.normal dogum cok daha iyi.derim. 1 gun aci cekiyorsun dogum bitince bitiyor. Kamu spotu gibi oldu ama kendisini seven once normal dogumu denesin kizlar.
Herkwse iyi kolay dogumlar diliyorum😊