Kızlar şükürler olsun sonunda banada buraya doğum hikayemi yazmak nasip oldu 🥹 doğumdan önce hep doğum hikayelerini okurdum burada motive olmak için belki sizede ilham olur 🥹 biz 39+0 da elendik planlıydı zaten 9 şubatta oğlumu kucağımıza aldık, bende gebelik şekeri vardı risk grubuna girdiğim için normal doğumu tercih etmedik aslında yapılabilir ama ilk doğumum ve aşırı korkaklığım yüzünden cesaret edemedim en başından beri sezeryan düşünüyordum . Gelelim o güne gecesinde zaten heyecandan asla uyuyamadım stresten etkilenmiş olacakki bebişimde çok hareketliydi , sabahı sabah ettik diyebilirim, sabah 8 de eşim annem kayınvalidem ve kız kardeşim hastaneye gittik yatışımızı yaptık, damar yolu açıldı sabaha kadar bişey yiyip içmek yasak olduğu için serum takıldı 12.15 de artık hemşireler beni hazırlamak için odaya geldiler işte tam orda beni heyecan korku endişe merak aklınıza gelebilecek tüm duygular bastı ama belli etmemeye çalıştım hep gülmeye oğlumun gelişine odaklanmaya çalıştım , hemşireler beni yataktan sedyeye taşıdılar sondadan çok korkuyordum kendinizi kasmazsanız hiç acımıyor bilmediğiniz için kasıyorsunuz haliyle o zaman acıyor ama kendinizi serbest bırakın tabi hemşirelerin de büyük etkisi var , eli hafif ve güler yüzlüydü hemşiremin beni hep sakinleştirmeye çalıştırdılar sorular sordular kafam dağılsın diye , sonra odadan çıkıp ameliyathaneye gitme vakti geldi kapıda çok tatlı bi kalabalık beni bekliyordu ailelerimiz arkadaşlarımız kuzenlerimiz hepsine gülümseyip ağlamamaya çalışarak ameliyata doğru gidiyordum o kadar karmaşık duygular içindeydim ki birazdan neyle karşılaşacağımı bilmeden gidiyordum, ameliyathaneye geldiğimizde ameliyat masasına yattım hemşireler önden beni uyardılar spinal yapıldıktan sonra bacaklarında sıcaklık hissedeceksin , demişlerdi ki zaten ben önden hep araştırmıştım , anestezi doktoru geldi ben bacaklarımı uzatmıs vaziyette oturup öne doğru hafif eğildim ve iğneyi nasıl yaptıysa nerdeyse hiç hissetmedim normal iğneler gibiydi acısı çok çok hafifti sonra hemen beni uzatıp kollarımı yanlardan bağladılar her ihtimale karşı yapılıyormus önünüzde bir örtü oluyor zaten hiçbirşey görmüyoruz yalnız uyuşukluk var ama çekiştirmeleri vs hissediyorsunuz işte içim bi tuhaf oldu kulaklarım uğuldamaya başladı sürekli konuşuyorlardı benimle bende konusuyordum ama sersem gibiydim doktorumun sesini duyuyordum ama boğuklaşmıştı sesler stresten tansiyonum düştü sanırım , o çekiştirmeler vs beni çok kötü hissettirmişti taaa ki ağlama sesi duyana kadar sanki biri bi tuşa bastı ve tüm sesler konusmalar tekrar netlesmıstı bebeğimin sesini duymustumm hemen sarıp yanıma getirdiler resmimizi çektiler ben ağlamaya başladım orada çok garip tarifsiz bi duygu ne kadar korksamda o anı tekrar yaşamak isterdim , sonra bebişimi temizlemeue ve giydirmeye götürdüler benim midem çok bulanmaya başlamıstı öğürüyordum ama kusmuyordum normalmiş hepsi hemşire seni şimdi uyutucam dedi 20 dk uyutmuslar dikişler yapılırken sonlara doğru uyandım sersem sarhoş gibiydim odaya uyanık geçtim kapıda herkes beni bekliyordu ben yine gülerek el sallayarak çıktım odaya geldim ilk 1 -2 saat pek ağrım sancım yoktu ama sonrasında verdikleri serum çok ağrı yapıyormuş vermek zorundalarmıs kanamam biraz fazlaymıs, dürüst olayım en korktuğum ve acı çektiğim şey karnıma bastırmalarıydı kanamam çok olduğu için 15 dk da bir karnıma bastırdılar ilk saatler çok ağrım sızım oldu saat akşam 5 gibi falan hemşire geldi ayağa kaldırmak için eşimin desteği ve hemşirenin yönlendirmesiyle çok zorda olsa kalktım o kadar abarttıkları kadar ağrım yoktu ama benim başım dönmüştü yine soğuk terler döküyordum , sonra kendimi zorladım bir iki adım derken koridorda yürümeye başladımm ilk 3 gün zorluğu var malum ameliyatlısınız sonrası kolay şuan 9. Gün eğilip kalkabiliyorum duşumu kendim alıyorum bebeğimle ilgilenebiliyorum ve ona her baktığımda hayatımda tattığım en güzel duygu olduğunu ve yaşadığım tüm acılara değeceğini düşünüyorum en korktuğum şey doğum yapmaktı ve başardım diyebiliyorum, evlat o kadar tarifsizmişki acı içinde kıvransanızda sadece onu düşünüyorsunuz karnı doysun huzurlu olsun diyorsunu Rabbim isteyen herkese nasip etsin son olarak bi maşallahınızı alırız 🥰❤️