Merhaba arkadaşlar ben bu aralar biraz sıkıntılı süreçlerden geçiyorum tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz lütfen. 31. haftamda memlekette izindeyken gece lavaboya kalktığımda açık pembe tonlarında bir akıntı geldi. Sabahına hemen eşimle hastaneye koştuk. İlk gittigimiz doktor rahim ağzı kısalmamın olduğunu 2 ye kadar düştüğünü acil yatış verilmesi gerektiğini söyledi. Ciger geliştirici iğne ve progestan başlayalım sürekli yatman lazım dedi. Tabi ben o şokla başka bir doktora daha gitmek istedim. İkinci muayene olduğum doktor erken doğum riskim olduğunu yine bir gece yatmamın uygun olacağını söyledi bir gece hastanede yattım bu arada nst de sancı falan yok açılma da yok. Progestan verdiler serumlarla falan taburcu oldum ben taburcu olurken doktor bana erken doğum olacağını düşünmüyorum suan rahim ağzı uzamis sıkıntı yok çalışabilirsin bile dedi. Memleketten donduk kendi doktoruma muayeneye gittim kendi doktorum baktı rahim ağzı uzunluğun gayet normal dedi progestan içmene gerek yok dedi 32.haftadasin izne ayıralım seni evde dinlen dedi. Bende rahatladım. Dün gece geçmeyen kasık ağrılarımın başlaması ile acile gittik nst çekildi çok uzun aralıklarla iki küçük sancı çıktı bi de ıdrarimda enfeksiyon çıktı doktoruna görün dedi çıktık hastaneden. Sabah kendi doktoruma geldim nst çekildi yine uzun aralıklarla iki küçük sancı çıktı idrar yolu enfeksiyonu için antibiyotik ve tek kullanimlik şase verdi. Sancılarım için ise Nidicard diye bir ilaç verdi günde iki kez kullanmamı istedi zaruri ihtiyaçlar disinda yataktan kalkma dedi. Ben ne yaşadığımi hala idrak edemiyorum benzer süreçlerden geçen var mı daha bebeğim 33. Haftalık çok küçük bu ilaçlarla ilerleyen haftaları görur muyuz çok korkuyorum en azından 37. Haftayı görsek bile yeter şimdi evde ilaçlarımı aldım dinleniyorum ama kafamda bir sürü korku ve endişe var.