Simayo Selamlar herkese, Aranızda kordon kanı saklatan, saklatmayı düşünen, araştıran var mı? Çok faydalı olduğu düşüncesi bir yana, tam olarak sistem içinize siniyor ve güven veriyor mu? Düşüncelerinizi almak isterim. Kafam inanılmaz karıştı çünkü 😅
cokkasmabeabi Simayo 1 senelikmis. Sonrasında yeniletmek için çok uçuk fiyatlar isteniyormus. Onun yerine kan akışı tamamlaninca geç kesilmesini isteyebilirsiniz
arilanki_ Simayo ben kordon kanı ve kordon dokusu şeklinde saklatıcam canım. Kiti de getirip teslim ettiler. Doğum başladığında kiti de hastaneye götürüp vericem. Doğum da yetkiliye haber vericez doğumdan sonra gelip kiti alıp götürecekler. Cuzi bi ücret aldılar. Doğumdan sonra 20 gün kan incelenecek eğer saklamaya uygunsa geri kalan ödemeyi alacaklar. 1 sene dolduktan sonra beni arayıp devam etmek isteyip istemediğimi soracaklar. Senelik saklatma ücreti ise 5500+ o seneki tüfe oranı
Sureyya1 Simayo manken ebru salli var oglu pars malesef once lenfoma sonra losemi oluyor bbekken kordan kanini saklatmislar ama dr onu kullanamayacaklarini soylemis ve annesinden nakil yapilmisti o zamanlar bunu okuduktan sonra bana kordan kani saklatmak sadece para maksatli gibi geliyor fiyatlar cok ucuk zaten ee ise yaramayacksa %100 buna yaramiyorsa cok mantikli gelmiyor bana
Simayo cokkasmabeabi konuştuklarım ocak tüfesi oranında zam yapıldığını söylüyor. Benim endişem, gerçekten kendimizde, bebeğimizde, kardeşinde efektif bir şekilde kullanılabiliyor mu? Yeterli oluyor mu?
Simayo Bumah aslında gerçekten ama gerçekten işe yarıyorsa sağlığın fiyatı olmaz ama işe yarıyor olma konusunda endişelerim var. Doktorlar saklanan kanı kullanmayı tercih etmiyor diye duyuyorum. Donörden sağlıklı kan tercih ediyorlar diye. Eğer öyle bir durum varsa, bu çok ticari bir sisteme dönüşüyor 🤷🏻♀️
Simayo Sureyya1 evet aslında tam olarak endişem bu. Saklatan çok var ama kullanan ve “işe yaradı”, “hayatımızı bu kurtardı” diyen yok gibi. Tabii allah düşürmesin, saklatanlar arasında ihtiyacı olmayan da birçok insan vardır kesin ama…
bilgedenizokaribal Simayo ben de düşünüyorum ama bir devlet kurumu bulamadım. Özel firma ile anlaştım diyelim. 3-5 sene sonra firma kapandı ya da iflas etti. O zaman ne olacak? Onca yıl verdiğim para çöpe mi gidecek? Parayı geçtim hadi ama lazım olduğunda firma ve kan orada olmazsa ne olacak?
Simayo bilgedenizokaribal çok haklısınız. O kadar soru işareti var ki insan faydasına odaklanamıyor maalesef