Kubusnnn Kızlar merhaba soru başlığı karışık oldu ama tek tek konu açmak istemedim .. Ağustos ayında bir kimyasal gebelik geçirdim adetlerim çok azaldı bir kaç ay düzelecek mi diye bekledim eskiden çok fazla fazla olurdum düzelmedi tarlusal ile zorla olduğum yetmezmiş gibi tarlusalı bitirdim 9. Gün adet olmadım her ihtimale karşı ara ara testlerde yaptım şimdi bile yaptım negatif tarlusal içip kaç günde adet oluyorsunuz göğüslerim ağrımaya başladı bugün ama anormallik olduğunu düşünüyorum artık sanki artık hiç regl olamayacakmışım gibi azalması zorla olmam bilemiyorum :( kimyasal gebelikten sonra pcos olup böyle durumlar yaşayan var mı ?
elifinciii Kubusnnn İki kere kimyasal gebelik yaşadım kimyasal gebelik yaşamadan önce adetlerim düzenli ve yoğundu ama sonra düzenim bozuldu ve azaldı kanamam doktora gittiğimde durumu anlattım hormon değerlerime baktı ve AMH 00.8 olduğunu söyledi yumurta rezervinin giderek azaldığını ve erken menepoz teşhisi olduğunu söyledi isterseniz bir hormon değerlerinize baktırın
asennaa Yaşadığınız durumu bilemiyorum da ben tarlusal kullandığım dönem 1 hafta içerisinde adet oluyordum
Kubusnnn tugcekelessss hamile olduğumu öğrendikten 1 hafta sonra kanamam başladı beta hcg takibi ile hemen anladık düşmeye başlıyor hcg
tugcekelessss Kubusnnn bende ilk ogrendım 28 ıkı gün sonra 17 ye düştü yarın tekrar vereceğim yükselir mi diye kanamam olmadı çok fazla ağrım var
Kubusnnn tugcekelessss bende değerler daha yüksekti en son yarın 0 olur dedim gerçekten öyle oldu kanamam adete dönüştü :/ kimyasal gebelikten sonra hemen hamile kaldı neredeyse tüm tanıdıklarım
Kubusnnn elifinciii bende amh bakmadı doktor yaşın genç demişti gerek görmemişti bir yerlerde de yanlış hatırlamıyorsam pcosta amh düşük olmaz gibi bir şeyler okumuştum sanki :( ama korkmuyor değilim 26 yaşındayım kimyasaldan sonra hiçbir şey normal gitmiyor ..
Lavinyam06 Kubusnnn kimyasal etkiler mi bilmiyorum ama ben kürtaj oldum ondan sonra adetlerim hep az geldi bende de Pcos var ama Amh yüksek benim her gittiğim doktor ilk bu değere bakıyordu bakılmamış olması enteresan bunun yaşla alakası yokki yaş küçük olup rezervi azalan da var Pcos belirtileri yaşıyor musun peki Tarlusal sonrası da bir hafta 10 gün içinde Adet beklenir canım Gelmezse bir doktora gözük
elifinciii Kubusnnn Pcos teşhisini size doktor mu koydu acaba baktırdınız mı bana bile AMH düşükken Pcos olabilirisinn demişti doktorum AMH ile bir alakası yok Pcos olup olmamanın keza AMH düşük olup Pcos çıkan çok insan var
Kubusnnn Lavinyam06 benimde 2 kürtajım var kimyasaldan önce böyle bir sorun yaşamadım azalma gibi dediğini gibi pcos olanlarda yüksek olduğu için bakılmamış olabilir onun dışında bu zamana kadar vermediğim test kalmamıştır .. eskiden daha sık yaşıyordum sivilcelenme çok hızlı şekilde kilo almıştım ergenliğimde 14 yaşımda öğrendim ilk kürtajdan sonra adetlerim o kadar düzenli olmaya başlamıştı ki ben bile şaşırmıştım şu an dikkat etmezsem kilo alıyorum saçların sıklaşmıyor adet düzensizliğim tekrar etmeye başladı çok kilolu değilim 1.63 boyum 61 kiloyum .. adetim gelecek gibi göğüs ağrım iştah açılmam başladı bugün hemen hormon testlerimi tekrar edeceğim ve ilaçlı tedaviye başlamayı düşünüyorum adetimin azalması beni korkutuyor
Lavinyam06 Kubusnnn inşallah en kısa zamanda sağlıklı gebelikler elde ederiz canım 🥺 inşallah herşey yolundadır adetin kaç gün sürüyor günde kaç ped kullanıyorsun
Kubusnnn Lavinyam06 inşallah canım 🤲 normalde 4 gün çok iyi gelirdi 7 gün sürerdi şimdi 4 gün anca oluyor 2 gün normal dolu dolu değil sonra azalıyor bitiyor :(
Kubusnnn elifinciii evet yumurtalıklarımda ufak ufak kistler var ilk öğrendiğim dönemlerde çok kilo almıştım sonra verince görünmedi bir süre şimdi ne zaman baksak görüyoruz iki taraftada var genelde her zaman sol tarafta yumurtam olur gelişen o da 1 tane
elifinciii Kubusnnn canım sen adetin 2. Ya da 3. Günü gidip kadın doğuma git hormonlarına işte Lh,Fsh,AMH,Östrojen hepsine baktır yumurtalık kalitesini arttır ki hamile kalabilesin bende öyleydi çok şükür hamile kaldım ihmal etme yani 🙏☺️
Kubusnnn Lavinyam06 ben yine gebelik testi yaptım hamile değilim testler artık yemin edecek adet olmadım azaldığı yetmiyor gibi olamıyorum da