Evet çok şükür bunları yazmak bana nasip oldu ilk doğumu çok zor olmuş biri olarak ikinci doğumun gerçekten kolaylığını yaşadım çok şükür 💜 öncelikle bugün 40+3 olmuştum kontrole gittiğimde 4cm açıklık olduğunu söyledi doktorum haftamı da doldurduğum için yatışımı yaptılar biraz nts de bebeği takip ettikten sonra aktif bir sancım olmadığı için suni sancı başlandı 1 saat içinde etkisini göstermeye başladı ve ondan sonra çok sık zor sancı süreci oldu muayene ettiklerinde 7cm olunca suyu patlatmaya karar verildi su patlatırken ıkınmamı söyledi ve bebeğin kafası geldi sonrası çok hızlı gelişti ıkınma dediler bu sefer herkes koştur koştur odaya geldi çatal takıldı ve o sürede bana sürekli ıkınmamamı söylediler ama o saatten sonra ıkınmamak çok zordu artık onlar da hazır olunca bebeği itmemi istediler ve 2 kere ıkınma ile de çok şükür bebek doğdu kesi atılmadı ama bebek doğarken hızlı geliştiği için yırtıklarım oldu onları diktiler odamıza çıktık bebeğim de bende iyiyiz çok şükür darısı bekleyen herkese olsun inşallah herkes bir kere de kolayca kurtulsun💜 dikişlerim de olmasa mükemmel bir doğum olacaktı ama dikişler biraz işi bozdu🙈