eed21 canım 20-25 dk olayı her seferinde olmayabilir ama olabildiğince her emzirmede tek memeyi bitirtmeye çalış ben sona doğru elimle sıkıyorum daha iyi süt geliyor biraz daha emiyor ama artık süt gelmiyorsa aranıyorsa diğer memeyi teklif edebilirsin. bu arada ben hiçbir ebenin söylemediği bize doktorumuzun söylediği bir şey ekleyim çocuk 40 günü geçince aksi bir durum yoksa saatli emzir çünkü bizimkinin çok gazı vardı sürekli emince hiç sakinleşmiyodu sürekli gaz üstüne gaz oluyodu çok ağlıyodu. memeler de hassaslaşıyor yara olabiliyor ama saatli emzirmeye başlayınca açlıktan ağlamadığını anlıyosun önce sarılık riski geçince 2 saat aralıkla sonra 2 aylık olunca 3 saat aralıkla emzirdim kilo alması falan gayet normal mama da vermiyorum ama yenidoğanken az bir şey mama kullandım aç kalıyor gibi gelince ama süt düzene girince onu da bıraktım. saatli emzirince memelerim de hiç yara olmadı zaten sürekli emzirince o hassasiyeti hissediyosun. bu arada emzirme zamanından önce ağlayınca genelde emzik veriyoruz onunla sakinleşiyor gene emziği de bize çocuk doktorumuz önerdi. uykuya geçiyor rahatlıyor bizimki bi tık kolik bi bebek emzik, kundak, damla, beyaz gürültü hepsini kullanıyoruz. sen gene doktoruna danış yeni anne olacaksın bunları öncesinde bize kimse söylemedi biz kendimiz deneyerek öğrendik inşallah sen de güzelce adapte olursun bebek bakma sürecine. bu arada tüm emzirme danışmanlarını ciddiye alma özel hastanenin bilinçsiz 2 emzirme danışmanı beni hiperlaktasyon yaptı emen çocuğum ememez hale geldi sorunu chatgpt ile çözdüm o yüzden küçük sorunları araştır genelde emzirme konusunda falan internet çok faydalı oluyo ben faydasını gördüm yani.