sinemcoskn Merhaba, ölçüm haftası gelen ve şeker yüklemesi yaptıran veya yaptırmayan hamişlerimiz/annelerimiz sizin bu konuda görüşünüzü çok merak ediyorum. Siz ne yaptınız? Yükleme yaptırdınız mı? Yada yükleme yapmayı düşünüyor musunuz?
babyou sinemcoskn benim ilk gebeliğimde suyum fazlaydı bebek önden gidiyordu birazda kilom var pcostan dolayı insülin direncin vardı gebelik öncesinden kalma doktorum şart dedi ama gebelikte düşük tansiyon problemim de vardı eşim çalışıyordu sorun olmaz diye tek gittim içtim içmesine ama 2 saat acilde baygın yattım mahvetti beni tansiyonum yerlerdeydi hiç bişey de çıkmadı şimdiki gebeliğimde de aynı durumdayım aynı problemler var ve yaptırmayı düşünmüyorum çok kötü bir deneyim oldu benim için çünkü ama her insan bir değil elbette benim deneyimim böyleydi yaptıracaklara da tek tavsiyem tek gitmemeleri
mervesdoruk sinemcoskn devlete gidiyorum hep başka doktorana denk geliyorum ve hepsi faklı bir şey söylüyor bu durumdan çok sıkıldım 50lik yaptırdim sonlardan 1 saat içersinde kötü oldum değerlerim yüksek çıktı sonuca başka doktora gittim aynı doktoru bulmak zor doktor 100lük yaptırmamı söyledi ve şeker bebege zararlı mı diye sorduğumda hiç bir zararı yok dedi yaptırmadım 100lük olanı bebekde şükür bi sıkıntı yok kendim evde diyet değil ama dikkat ediyorum yediklerime internetten arastırdıgımda çok olumsuz şeyler gördüm korktum açıkcası ondan dolayı yaptırmadım
19054206 sinemcoskn benim ikinci gebeliğim şeker yükleme testi yaptırmadım sadece açlık toklukkanı verdim o da normal çıktı ilkinde de yaptırmamıştım zaten
eed21 sinemcoskn Doktorum yaptırmamanın risklerinden bahsetti. Açlık tokluk baktırmanın kesin sonuç vermeyeceğini kesin sonucun bu test olduğunu söyledi ve bende yaptırdım. Açıkçası size tavsiyem güvendiğiniz doktorun sözünden çıkmayın
-Papatya33 Benm doktorum da yaptirmami önerdi. İlk gebelikte çok kötü geçmişti simdi de korkuyorum ama yaptiracam büyük ihtimal
sinemcoskn mervesdoruk 50 lik kötü yaptıysa 100 lük ne yapar bilmiyorum kilolu ve şeker geçmişi olan insanlar için mantıklı geliyor ama diğerleri için aynı şeyi düşünmüyorum
beyza0007 Ben insülin direnci geçmişim olduğu için şeker yüklemesi yaptırdım suyumda biraz fazlaydı şekerden şüphelendi doktorum haklı da çıktı tokluk şekerim yüksek çıktı şimdi dahiliye yönlendirdi bugün gittim şeker ölçüm cihazı verdi birde diyet önerdi bakalım cumartesiye kadar diyet ölçüm yapıp kontrole gideceğim
-Papatya33 sinemcoskn valla benmde öyle. İlkinde kötü olmustm annem kesinlikle yaptırma diyo ama bende yaptiriyim diyorum sonra ya kotuelsirsem tek de gidicem yine diyorum
sinemcoskn Kızlar şeker yüklemesi yaptırdım. Korktuğumda başıma geldi. Gebelik şekeri çıktı bende. Şeker takibine başladım nasıl olacak hiç bilmiyorum.
beyza0007 sinemcoskn arada kaçamak bile yapıyorum ama şekerim gayet iyi suyum fazlaydı o da normale döndü doktor ölçüm bile yapmana gerek yok dedi bence içtiğimiz içecek biraz şekeri etkiledi diye düşünüyorum