Merhaba hanımlar,
Bu yazıyı yazmak inanın çok zor. Ama belki bir annenin daha dikkatli olmasına vesile olur.
Gebelik sürecimde Dr. Atilla Okur tarafından takip edildim. Kontrollerimde genelde “her şey yolunda” denildi. Ben de bir anne adayı olarak doktoruma güvendim, içim rahat olsun istedim.
Ama sürecin sonunda bebeğimi kaybettim. Tüm süreci Atilla Okur yönetti. Rutin muayenelerden, detaylı ultrasona kadar kendisine gittim. Tek kurduğu cümle “her şey yolunda” oldu. Benim de içime kuşku düşmedi. Sonuçta ilk gebeliğim, heyecanlıyım ve annelik iç güdüsü. Siz de tahmin edersiniz ki aklına kötü şeyler getirmeme isteği..
Maalesef hiçbir şey yolunda değilmiş. Bunu 38. haftada öğrenmek zorunda kaldım. Hatta daha da kötüsü maalesef. Doğumdan sonra.. Atilla Bey ağır anomalileri olan, ultrasonda kolaylıkla görülebilen anormal durumun hiçbirisini görmedi. Ve yaşamla bağdaşmayan bir durum söz konusu oldu. Bebeğim aylarca yoğun bakımda kaldı ve maalesef o minik kalbi daha fazla dayanamadı.
Günümüz teknolojisinde, 2025 senesinde başımıza gelenler tabiri caizse çok ilkel bir durum. Ve tek suçlu doktorumuz. Yapması gereken hiçbir şeyi yapmadı. Görmesi gereken hiçbir belirtiyi görmedi. Kendisi perinatolog olmadığı halde Avrasya Hastanesi’nin tek detaylı ultrason yapan doktoru. Korkunç kısmı ne biliyor musunuz? Hala o hastanede yalnızca kendisinin detaylı ultrason yapması.. Burada forumda görüyorum, kendisini müthiş seviyorlar. Bize yalnızca 9 dakika yapmış olduğu detaylı ultrasonu keşke daha dikkatli yapsaydı da bunları yaşamasaydık ve bu yazıyı yazmasaydım.
Dilerim bu yazı kendisine muayeneye giden hamile hanımlara referans olur ve dilerim o hastanede doktorluğuna devam eden şahıs layığını bulur.