Bu hikayeyi yazmak için biraz geç kaldım ama yazmak istiyorum benim doğum hikayem 2 sene önceydi oğlum şimdi 2 yaşına girecek neyse konuya geçeyim.
Ben çok zor hamile kaldım rahmin küçük olmaz dediler oldu düşük erken doğum riskin var dediler 12. Haftalarımda serklaj yaptılar neredeyse doğurana kadar hiç iş güç yapmadım 36. Haftamda Serklajın dikişlerini aldılar hemen doğurursun dediler 37-38 oldu yok 38.haftalarda yüksek tansiyon başladı 39+0 te şiddetli karın ağrısıyla hastaneye gittim nst temizdi hiç problem yoktu 39+1 da gece yarısı oğlumdan hiç hareket alamadım ne yaptıysam olmadı hastaneye gittik meğer uyuyomuş korkuttu bizi sabahına randevum vardı doktorum sezeryanın uygun olacağını söylemesine rağmen normal için direndim oda suni sancı verip doğurtalım dedi 39+2 de 26 mart 2024 salı günü sabah hastanenin yolunu tuttuk yatışım yapıldı doğumhaneye geçtik eşim görümcem annem yanımdalardı hazırlıklar yapıldı suni sancı takıldı çok şiddetli hissetim sancıyı sabah 10 gibi takılmıştı benim kendi ebem yoktu başka bi ebe vardı geldi gitti muayene etti zaten öncesinde 2 cm açılma vardı ilerleme olmamıştı haftalardır belimden ağrı vurdukça kıvranıyo ağlıyodum sonra suda doğumu deneyelim dediler havuzu doldurdular suya gir çık yok olmuyo o ebe 2 cm açılmam varken suyumu patlattı açılma çabuk olsun diye ama yok en fazla 5 cm kadar açıldı artık dayanamıyordum bi yandan midem bulanıyo kusuyorum bi yandan suyum geliyo habire bi yandan sancılar saat 15.30 gibi kendi ebem geldi allah razı olsun ondan hiç çatala çıkarmadan muayenemi yaptı böyle olmaz acil sezeryana girmen lazım dediler apar potar ameliyathaneye götürüldüm çok korkuyordum spinal iğnesinden ama korktuğum gibi olmadı iğneyi vurur vurmaz acı sancı hiç bişey kalmadı ebem yanımda elimi tutuyo destek veriyo konuşuyo ben korkuyla sağıma soluma bakıyorum bi yandan kesilip biçiliyorum oğlumu çıkardılar eşi çıkmadı o yüzden aniden karnıma yüklendiler nefes alamadım nefes alamıyorum diye bağırdım sonra oğlumu gösterdiler bana bi yandan sevinç bi yandan nefesimin daralışı ni yandan o yorgunlukla uyku hali ameliyat bitti yukarı götürdüler annemle eşim kapıda onlara ağlıyorum gördünüzmü küçücük diye falan oğlumu yanıma getirdiler bi baktım yüzünün sol tarafı mosmordu ameliyattakiler doğum lekesi falan sanmışlar ama öyle değilmiş meğer öbür ebe suyumu erken patlattığı için 6 saat sancı çektiğim için susuz kalmış bi tarafa doğuru dönük olunca morarmış yüzü şükür doğduktan 2 hafta sonra falan düzelmişti yüzü şuan 23 aylık 2 yaşına girecek fazlasıyla aksi yaramaz ama tatlı ve şimdi 15 haftalık 2.ye hamileyim ve temmuz sonu gibi doğum sanırım nasıl olacak merakla bekliyorum bu sefer hikayemi yazmak için geç kalmayacağım 🤭 işte benim zorlu doğum hikayem biraz detaylı anlattım sanırım kusura bakmayın 🥰