Semanur_71 Yumurta olarak tarım kredinin organik yumurtası, temiz içerikli peynir konusunda ekici’ye güveniyorum peynirinin içeriği tertemiz oluyor, ben genelde şöyle alıyorum; kaşar ve hellim peyniri ekici, labne aknaz veya pınar marka. zeytinyağı ve yoğurdu ev yapımı, tereyağı güvendiğim bi şarküteriden, karadenizden gelmiş tereyağı alıyorum, paketli ürün yememeye özen gösteriyorum ama yiyeceksem de güvendiğim markalardan başka almıyorum. Mesela kahvaltıda ekmek üstü çikolata , fıstık ezmesi, granola bar, cips vs yiyeceksem züber alıyorum, bimin kendi markasının bitter çikolatası da içeriği temiz ve güvenilir. Karbonhidrat kaynağımın sağlıklı olmasına özen gösteriyorum bebeğin kilosuna en çok bu etki ediyor bence hem sizi ödem yapmıyor şişirmiyor kan şekerinizi yükseltmiyor hem de yediğinizin çoğu bebeğe gidiyor mesela normal makarna tüketmek yerine tambuğday makarna alıyorum, beyaz ekmek yerine tambuğday , normal baldo pirinç yerine basmati pirinç kullanıyorum, baldo kısa süreli tokluk ve ani kan şekeri yükselmeleri yapıyor ama basmati daha uzun süre daha çok tok tutuyor, glisemik indeksi daha düşük, demir,protein içeriyor. canım poğaça,pancake vs istediyse tambuğday unu ile evde kendim yapıyorum. Şeker probleminiz yoksa ara öğünlerinizde tek başına yememek şartıyla muz yiyebilirsiniz bebeğin büyümesine çok iyi geliyor ama meyveyi tek başına yememek önemli yanına +olarak yoğurt veya bir avuç kuruyemiş yerseniz kan şekerinizi de dengelemiş olursunuz. Her öğününüze mümkün olduğunca 1 kase yoğurt ya da zeytinyağlı limonlu yeşil salata eklemeye özen gösterin, et tavuk balık vs protein olarak ne yiyorsanız yanına küçük bi miktar da olsa brokoli haşlayın. Kimse dile getirmiyor ama brokoli bebeğe çok iyi geliyor bence