merve_tp Yaşayan var mı? Henüz 12. Haftadayım ama vajinal doğum yapma diyorlar genişleme olur, deformasyon olur yırtılır falan diyorlar. Korkmaya başladım. Sezaryen istemiyorum
kft merve_tp canım normal doğumda ister istemez genişleme oluyo ordan bi bebek çıkıyo sonuçta ama 6 ayda rahim toplanıyo 3 üncü gebeliğim 2 Side normal doğum bunu da normal doğum yapmak istiyorum nasip
kft merve_tp korkacak bişey yok sezeryan doğumla 7 kat kesiliyosun o kesilen yere de dikiş atılıyo aynı o dikiş vajinaya atılıyo ben sezeryandan korkuyorum normal daha sağlıklı diye düşünüyorum
Srfblt merve_tp yırtılıyor evet ama kırkınız çıkana kadar toparlanıyor benim çok dikişim vardı mesela ilk doğumum, düzeldi bir sorun yaşamadan.
Ceku256 merve_tp eskisinden daha dar bir hale geldi valla genişlemedi. 2 dikişim vardı sadece. Sanki hiç ilişkiye girmemişim gibi oldu 2-3 ay kadar ilişkide acı hissettim yeni evlendiğim zaman gibi
kft Bi de şu var kızlar doğum esnasında bebek kendiliğinden geliyo zaten çok nadir müdahale ediyo ebeler azda olsa kesi atıyolar yada parmakla yırtıyolar ama korkma gerçekten toparlanıyo bide doktor aksi bişiy görmediği halde sezeryan doğum keyfi yapılmıyo diye biliyorum
mrvshnsrcgl Rahim toplanıyor daha sonra Şuan eskisinden de dar olduğu oluyor 2.doğumum olacak yıne normal doğum istiyorum Doğum sonrası her gun kemik suyu ile çorba içtim yaralarım çabuk ıyılestı
hanimhanimcik merve_tp külliyen yalan, onu diyen doktorlar sezeryan doğumu teşvik edenler , eski haline dönüyor çünkü kaslı bir yapısı var üstelik egzersizleri var düzenli yaparsanız çabuk toparlıyor
Havin49_ merve_tp benim oldu rahim açıklığım kaldı 1.5 yaşında oğlum 28 gün çnce ikizlerimi doğuma girmeden doktor bide alttan da muayane etmek istiyorum dedi sonra ilk doğum normaldi dedi evet dedim tahmin açık kalmış dedi
eminaas merve_tp normal doğum yaptım genişleme hissetmedim aksine daraldı sanki ilişkiye girerken zorlandım doğum yapalı 3ay oluyor
Busraaaakkk merve_tp Ebe doğumdan sonra aksine daralıyor demişti. Böyle diyenlere kulak asmayın bence
hilal858_ merve_tp 2 normal doğum yaptım hele 2.sinde iri bebek olarak dünyaya geldi oğlum 5 dikişim var görebildiğim yukarıda arkadaşın dediği gibi en geç 6 aya düzeliyor ki herkesin kesiği yırtılması olmuyor burada çok okudum☺️ Allah sağlıklı doğum nasip etsin inşallah 🥰 (benimde bu arada 3.genelik vajinal doğum bekliyoruz ama bebeğimin gelesi yok 39+3 üm bekliyoruz öyle
ozlm199393 hilal858_ kaç kilo şuan bebiş bende bugün 39+2 oldum 3600 gram olmuş nasıl doğuracağım gerçi hiç bir belirtide yok ama aniden başlar diye düşünüyorum ilk kızımda nişan gelmişti iki gün sonra da gece suyum gelmişti 39+3 te doğdu 3400 gram ilki
bsya hilal858_ bende iki normal yaptım öyle bir durum olmadı ama korkmuyor değilim doğum sayısı arttıkça olabilir mi acaba bilmiyorum
hilal858_ ozlm199393 2.cocugumu (erkek ama ) 4.100 gram doğum yaptım ondan 5 dikişim oldu kafa ölçümü önemli bana sorarsan cunkunkafa çıktığı zaman gerisi kolay çıkıyor☺️ benimkinin kafada topak olduğu için zorlanmıştim. Şimdi ise 3.gebelik erkek bebek geçen hafta 38+3 te gittiğimde 3.650 gramdı ama (165 gram eksik söyledi yanılma payı olur diye kafa ölçümü de 40+2 çikti🙄) sabah 11.30 da randevum var bakalım 39+3 te kaç kilo olmuş öğreneceğim benim geçmişte 2 normal olduğu için vajinal doğumda 4.5 Grama kadar yolun var dio ama ben buna hazır değilim doğumdan değilde yine kafa nasıl çıkar diye ☺️ yarın birde çati muayenesi olucam duruma göre kesinleşir diye düşünüyorum.. kontrol sırasında Doktorun doğum ile alakalı bir şey söyledi mi normal doğumu yapabilirsin gibisinden ultrosonda bakarken tahminde bulunuyorlar illaki…. Birde doğum sonrası bende rahim kendini toparlayana kadar idrar kaçırma yaptı( afedersin) tabi bu herkeste olucak diye bişey yokta.somra geçiyor