mayaren1 Kız çocuğuna konulacak anlamı güzel olan dini isimler önerir misiniz hocaların önerdiği ağır gelmeyecek olan
demirrleydi_ mayaren1 kızımın adı Ravza o zaman çok beğenerek koymuştum ben Ravza olmasaydı Sidra olacaktı
mayaren1 İkra ismi hoşuma gidiyor çevrenizde bu isimde biri var mı onu da sorayım kişilik karakter olarak nasıl
cinderella mayaren1 ikra bende çok beğeniyorum birde eflin kızım olsaydı ikisi arasında birini koyacaktım
melegim91 mayaren1 İkra nın bir anlamı yok ama kuranda geçen her kelime isim olarak konmaz o sadece oku demek.Mesela benim ismim melek hocalarım ismimi değiştirmemi değiştirmesem de yanına bir isim eklememiz tavsiye ettiler çünkü melekler dişi yada erkek değil cinsiyeti olmayan Nurani varlıklar melek isim koyarak sanki onlara dişilik atfediyormuş gibi olunuyor bu sebeple uygun değil dediler.
merve_tp Melek ismi çok hoşuma gidiyor. Direkt dini anlam teşkil etmiyor ama çok naif. Onun dışında arkadaşım kızına Liya ismini koymuştu. Allah’a yönelen anlamına geliyor herhalde
melegim91 mayaren1 Daha çok Peygamber eşleri kızları yada sahabe hanımların isimleri tavsiye ediliyor.Kızımın ismini bu yüzden Hatice Mihra koydum iki isimle birlikte sesleniyoruz.Yine kızım olursa bu sefer Afrâ koymak istiyorum Sahabenin büyüklerinden Afrâ hatun
eslemoms İkra çok sevdiğim bir isim ilk yeğenimin ismi olmasaydı ben kızıma koyardım çok seviyorum isminide kendisinide elimde büyüdü🥹♥️