merve_tp ben dur diyorum açıkçası. Doğumdan sonra onca şeyin arasinda kilo ile uğraşıp canim sıkılmasın diye simdiden gayret ediyorum. Canim kaçamak yapmak istiyor tabiki bu insanin doğasında var. Bir kere ekmeğim asla beyaz degil. Eksi mayali siyez ekmegi, eksi mayali karabugday ekmegi,tam buğday ekmegi veya çavdar ekmegi. Bu ekmekler kan şekerini zıplatmaz uzun süre tok tutar lifli yapisi vardir ve icerigi zengindir. Her sabah 2 haşlanmış yumurta var bıkınca meyveli yulaf lapası, mitlaka peynir zeytin ve olmazsa olmaz bol yeşillik. Benim kilo almamak icin taktığım su ise yarıyor deneyin, öğleni güçlü yeyip akşamı hafif tutuyorum. Mesela oglen et sebze canim ne isterse ama tabi ev yemeği yani. Zaten oglen iyi yediğim icin aksam cok acikmiyorum. Gunde mutlaka bir öğünde ya sade kefir yada yoğurt yiyorum. Her gun mutlaka bir kez tavuk balik veya et yani protein iyi olmali ki yine açıkçası gec olsun zor olsun. Asiri derecede tatlı canim çekerse sade 2 kaşık dondurma veya 2 kare bitter cikolata yiyorum. Ben kilo almaya cok müsait ve iştahlı biriyim. Gunde 2.5 litre kesin suyum var