Selam kızlarrr burada konuştuğum beraber doğumu beklediğimiz çok arkadaşım vardı çoğu aklımda kalmıyor haliyle 😅
37+2de nstde sancı çıkınca acile alınmıştım takip edilip eve gönderildim normal yalancı sancılardır doğuma daha vardır dedim 39+ ları görürüm belki diyordum ilk gebelik olunca. 2 şubat ta gündüz arkadaşıma gittim akşam kayınvalideme gittik eşimin işleri vardı o dışardaydı akşam kasılmalarım oluyordu karnım sertti rahat edemedim ama son 2 haftadır genelde kasılma yaşadığım için yine üstünde fazla durmadım uzandım dinlenmek için o sırada içten bi pıtı pıt gibi ses duydum resmen patırtı sesi geldi bi an durdum sonra hafif akıntı hissettim belki nişanım gelmiştir diye düşündüm. Kalktım lavaboya gidip kontrol için bakmamla suyun gelmesi bir oldu. Hep merak ederdim doğum nasıl başlar sancımı evde çekebilecek miyim hastaneye nasıl gidicem doğum nasıl ilerlicek vs. Suyum baya geldi ve gelmeye devam ediyordu öyle sızıntı falan da değil yarım bardak akıyordu biraz durup yine yarım bardak akıyordu. Eşimi aradım gelmesi için o gelince annemi aldık eve gittik bi duş aldım çantamı alıp hastaneye gittik o sırada 4 5 dk da bir hafif sancılsr gelmeye başladı. Yüksek adet sancısı gibiydi rahat karşılıyorum güle güle sohbet ederek hastaneye gittik. Acilden giriş yaptım muayenede 3 cm açıklık olduğu söylendi su gelişi de olduğu için yatış yapıldı ondan önce nst bakıldı bebekte hareketsizlik var diye serum ve bana oksijen verdiler. Sonra doğumhaneye götürürdüm muayene odasına alındım önlüğümü giydim doktoru bekledim biraz uzun sürdü gelmesi o sırada sancılarım gelmeye devam ediyordu biraz yürüyüp hareket ettim o iyi geldi. Doktor muayene etti sonra odama götürüldüm annem geldi yanıma . Nstye bağladılar suyun gelmesi üzerinden 4 saat falan geçmişti galiba sancılarım daha da sıklaşıp artmaya başladı nstde 25 30 oluyordu ama benim ağrım çoktu ebeler ara sıra açıklık muayenesine ve bebeği uyarmaya geliyorlardı. Sancım en fazla 50 oldu o da 2 kere ama ağrılarım çok dayanamıyorum ayağa kalkmak istedim ama izin vermediler benim için doğumun en kötü yanı buydu gebe okulunda sürekli sancı arasında masaj hareket duş vs anlattılar ama nstden kalkmama izin verilmedi o biraz hayal kırıklığıydı. Yatarak sancı çekmek gerçekten çok zor. Uzun saatler sonra açıklık 8 cm biraz zaman sonra da 10cm oldu bebek yukarıda dediler artık izin verin de ayağa kalkayım bebek insin dedim nstyi bozmadan kalk dediler. Hemen kalktım Squat yapmaya çalıştım ama çömeldiğim yerden kalkmam zor geldi ben de çömelerek sallanmaya başladım o rahatlattı biraz ıkınma hissim çok gelmeye başladı hatta kalkamadan bile vardı kaç defa annemi ebelere gönderdim biz nstden bakıyoruz gelicez demişler ben resmen hastaneyi inteliyorum ağrı gelince bi süre sonra geldiler yatağı çatala çevirdiler. Doktor muayene etti ıkınma denemesi yaptık sonra sancı geldikçe ıkın dedi o sırada sancılar çok yüksek gelmedi ama ben sancı geldikçe ıkındım ilk başta çok kuvvetli ıkınamadım sonrasında alıştım biraz karnımdan bastırdılar hiç bişey hissetmedim acı falan yoktu bi ara ıkınma dedi doktor orda kesi attı sonra biraz daha ıkındım bebişim çıktı mosmor küçücük bişeydi 2600 doğmuş miniğim. Plesantamı istedim verdiler. Bebeği yan tarafa aldılar temizlediler muayenesini ettiler doktor da dikişlere başladı küçük kesi dedi ama dikiş baya sürdü gibi geldi doktorla da boş boş muhabbet ettim kafam dağılsın diye. Doktor da eşlik etti sağolsun dikişlerden sonra oda temizlendi annem geldi bebeği giydirdik babasına haber verdim o da geldi görüşe.
Bu şekilde geçti benim doğum hikayem 🥰🥰
Biraz uzun oldu okuyan herkese şimdiden teşekkür ederim