Ben 20li haftalarımda rahim kısalmasıyla progestana başlamıştım. 32.haftaya kadar sabit 28cm.le devam etti. 32.hafta kontrolümde hiçbir sorunum yoktu. Artık progestanı bırakalım dedik. Karnımda ara ara sertleşme ve toplanma hissediyordum. Ama başka bir ağrım yoktu. 33+5 de aniden yürüyemedim ve bu durum 2 gün sürdü. (Hatta burda birisi bende de öyle oldu akşamına doğurdum demişti, selamlar ona :) )Haftasonuydu p.tesi dr.a giderim dedim dinlendim. P.tesi normale döndüm. Perşembe rutin kontrolüm olduğu için tekrar dr.a gitmedim. Çarşamba günü 34+1 de aniden bi tuhaflık ve ağrı hissettim. Şiddetli değildi, ağrı miktarı normalden daha farklı veya uzun da değildi ama içim rahat etmedi ve apar topar hastaneye gittim.
İçerden açılmam başlamış, rahim boyum 2,5cm olmuş. Ve nstde düzenli sancılarım çıkıyor 80 90a kadar ve ben asla sancıları hissetmiyorum. Sancılar bana kasılma ve toplanma gibi geliyor. Dr. Yatış verdi nidicard başladı ve hemen ciğer geliştirici yapıldı 2 doz. 2 günün sonunda sancılarım o kadar kuvvetli ilaçlara rağmen asla yavaşlamadığı gibi aralıkları azaldı. Rahim boyu 1.5cm oldu ve rahim ağzı iyice yumşadı. 1 cm de dışardan açılmam oldu. Bebek kanala baskı yapıyordu. Dr.yarın sabah erkenden sezeryana alacağım dedi ama şimdi mi alsak bebeği diye de kararsız kaldı. Nerdeyse doğum saati gelmeden doğacaktı. Ama ben asla doğum sancılarını hissetmedim ve bu çok daha tehlikeliymiş. Hemşireler sen ne tür manyaksın dedi bu ifadeyle 😅
Sonuç olarak bebeğim 34+3 de dünyaya geldi. Yatış yapıldığında ultrasonra 2100 gram görünüyordu ve 35 hftalıkla uyumluydu. 2500 kilo olarak doğdu.
Benim hissetmediğim o ağrı süreci ilk ameliyatımdaki kesiği ve rahmimi çok bozmuş. 4 5 sezeryanlı insandan daha kötü durumda rqhmin dedi doktorum, bir daha çocuk düşünme dedi hatta. Bu 2.çocuğum.
Önlem amaçlı küveze aldılar bebeğimi ama genel bir sıkıntısı yok çok şükür. Size bunu yazarken hala küvezde ve yarın ilk defa kucağıma alıp emzireceğim inşallah. Bize dua edin :)
Demem o ki hislerinize güvenin ve dr.ların dediklerine kulak verin. Allah hepimize evlatlarımızı sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin.