Merhabalar :) Öncelikle bu yazıyı okuyan herkese şunu söylüyorum süreçte moralinizi hiç bozmayın… Çünkü zamanında bende buralarda okuyup mutlu hikayeler arardım. Benim ilk gebeliğim 4buçuk aylıkken cinsiyetini öğrendiğimiz gün kayıpla sonlandı. Acil serklaj yapıldı fakat işe yaramadı. Sonrasında tekrar hemen hamile kaldım. 2. Gebeliğimde planlı 12. Haftamda Serklaj yapıldı. Ben ilk kaybımdan dolayı çok korkuyordum ve sürekli yattım. Hamilelik sürecimi annemde geçirdim. Yemek bile yatağımda yiyordum. 22. Haftamda doktorum bazı şeylere izin verdi. 28den sonra daha da serbestleşti. 37. Haftamda Serklaj dikişim alındı (bu burda okumuştum kolay diyorlardı ama bana zor geldi yalan yok :) ) Dikişim alındıktan sonra normal bir hamile gibi bol bol gezdim yürüdüm hareketlerim serbestleşti. Artık doğabilir istediği zaman diye rahattık. Bebişim 40. Haftasını doldurdu. Sabah doktor bana suni sancı verecek deneyecekti. O gece sabaha karşı suyum geldi ve acilen gittik. 04.45 de hastanedeydik 09.40 da doğurdum, bebeğimi kucağıma aldım :) Buradan herkese umut olsun, moraliniz hep yüksek olsun. Kızım şu an 7 aylık o uyurken buraya yazıp benim gibi hamilelik geçiren arkadaşlarıma destek olmaya geldim :) Ne isterseniz sorabilirsiniz yardımcı olurum <3 Bu arada ilk gebeliğimde serklajımı özel bir hastanede çok ünlü bi doktor yapmıştı fakat olmadı nasip değilmiş. 2. Gebeliğimde araştırarak devlet hastanesinde bir doktora gittik serklajımı da doğumumu da o yaptırdı. Devlet hastanelerine güvenin arkadaşlar :) Bu arada hamileliği bulantıyla geçen hap ile durdurulabilen, enfeksiyondan hastanede 4 gün yatmış, her ihtimale karşı rahim ağzı 22lerde ölçüldüğünde ciğer geliştirici vurulmuş bir hamiştim. Hep modumu yüksek tuttum. En önemlisi sizsiniz bebeğinize ve kendinize güvenin 🥰