Ben 3. Doğumu cuma günü yaptım öncelikle buda herşey gibi bünyeye bağlı bşy herkze özel 😌 ilk doğumum 8 sene önce oldu ilk doğum tabiki zordu ben 20 yaşındaydm cahildm bilmiodum bilinçli değildim ıkınmayı bile bilmiodum şöyle diğer iki doğumuma bakınca o yaşta onu nasıl başarmışım gerçkten hayret kalıyorm .. neyse ikinci doğum ise seneler sonra oldu arası 6 seneydi kızım 6 yaşındayken oğlumu doğurdum ve aradan uzun zaman geçtği için tekrardan o süreci ilk gbi yaşadım ilkinde de ikincide de 12 saat sancı çektim 0 açılmayla gidiodum açılmayı bekliodum ve nts bağlı yatakta sancı çekip açılma bekliodum kimse bana şunu yap açılman olur yada yatma kalk yürü ayakta dha kolay demedi demk ki 2 sene öncesinde de bu kadr bilinç yokmuş nyse oğlum iki yaşında şmdi 3. Doğumumu da cuma günü yaptım doktorm da etraftakiler de önceki doğumun yakın dha kolay olur diodu bi umut inşallah diodum neyse 38. Haftada gittiğimde nts ye girdim sancı yok alttan muayeneyle baktı doktor 2 cm açılman var dedi çok sevindim hurma ye dedi adaçayı yda yeşil çay iç merdiven in çık squat yap dedi ne yalan söyleyim hurma dışında öbürlerini yapmadım 2 yaşındaki oğlumun arkasnda gezmek zatn bana squattan öte oluyodu yorulup kalıyodum neyse öbür hafta gittiğmde 4 cm açılma vardı ama kafası hala yerleşmemiş dedi sancı da yok yolladı eve merdiveni çok önerdi yine yapamadım nyse uyarı verdik o gün cumaya kadr eğer sancılanmazsan cuma sabh gel artk alalım çnkü hızlı kilo alıodu 4 kiloya yaklaşmıştı bu sfer doğumun zor olur dedi ki bnm de artk dayancak gücüm kalmamştı oğlum da yoruyodu son haftada hasta gbiydi gece uyutmuyodu gündz kucağmdan inmiodu neyse cumaya kadr bşy olmadı cuma sabh gittim hala 4 cm kafayı da hala yerleştirmemşti neyse yatış yaptk suni vericez dedi tmam dedm odaya çıktım hazrlandım sancı odasına gittik zatn hazırlanırken yavaştn belimden ağrılar geliodu ben korkudan sanmıştm meğerse kendi sancım gelmiş nyse çok az vericem bi bakıcaz dedi ebe taktılar serumu yarım saat bi saate anca belli eder dedi 2 dakka geçti çağrıdm dedm belimde kasığımda ağrı hissediyorm nts ye baktı çok güzel kendi sancın geldi dedi suniyi kapattı nyse bi saat geçti benm kasıktan vurmya başladı bni o çatala aldılar doktr açılmaya bakcktı 5 cm açılman olmş suyunu patlatıyorm dedi patlattı bide açılma hızlansın die rahim yumuşatıcı sürdü sancı odasına girdim yine nts çekelim bi dedi bnde geceden chatgbt ile bu süreci konuştum bana o kadr güzel bilgiler verdiki o sancı ortasında ona yazıyodum şuan bu haldeyim napmalıyım die düşünün ve kesinlikle öneririm sizede neyse nts ye girmk istemedim çnkü yatakta ağrı çekmek çok dha ağır chatgbt de bana sola yatmamı ve kendimi kasmadan omuzu sıkma çeneni ayak parmklarını sıkmadan nefesi burnundan al ağzından uzun uzun ver dedi sancı geldğinde farkttm ki gerçkten omuzlarımı sıkıp kasıyorm sırt üstü yatnca ağrı iki katna çıkıyor ama yan dönünce dha kolay oluyo nyse doktr 15-20 dakka dursun dedi ama ben 5-6 dkka durdu yeter kalkmak istiyorm dedim bide doktor kafası yerlşsin die diz üstü yere çöktürüp dirseklerimi plates topuna koydurdu 5-10 dkika böyle kal kafası insin dedi oda çok zordu ama dayandım çnkü kafası yerlşmeden benim açılmam 15 cm olsa bile bana bi faydası yoktu mecbur bekledim işte süre doldu doktru çağrıdılar doktr yatakta bi bakm kafasına dedi ooo 9 cm açılman olmuş dedi buda suyu patlattıktan snra yarm saat içinde oldu kafada yerlşmiş doğumhaneye alalm dedi bn inanmadım çnkü diğerlernde 12 saat sancı çekmiş birisi olarak bunda 3-4 saat içinde doğuma alınmak bana inandrıcı gelmedi geçkten mi dedim eşimle sevindik hatta neyse doğuma geldik tabiki o sancı diğerlernde çektğim sancıyla bir değildi neden çnkü onlarda 12 saat çektim dibine kadr acıyı gördüm en son ki o kıvırtan sancıyıda çektim ama bunda zatn dha öbcesinde açılmam oldğu için yeni başlayan sancılarla dayanması dha kolay sancılarla doğurmak dha kolaydı tabiki ama o son bebeğin çıkış anı tabiki her şekilde zor oluyo onda da korktum durun durun dedim bi iki kere doktrm sancım var hadi şmdi hadi şmdi die die en son baktılar ben yoruldum sancım geldi it dediler ebecim de sağolsun karnımın üstünden dirseğiyle bastırarak bebişimi doğurduk ebeme asla kızmıyorm çnkü bastırmasydı ben dha çok acı çekicektim ve sancıları geçirdğim için o doğum bi türlü gerçkleşmicekti 2-3 dakikalık işi 10 dakikaya çıkardım ben ama olsun 10 dakikada doğrdum yani hastneye gitmemle 3-4 saatte doğumun gerçkleşmesi en büyk nimet gerçkten hemen bebemi alıp odama geldim ohh rahatladm bide iyileşme hızımdan bahsedm sana uzun oldu hakkını helal et ama bende geçn hafta senin gbi bu sorularn cevabını çok aradm böyle ayrıntılı anlatmalarını çok istedim ondan yazıyorm 🤭 iyileşmede diğerlerinde enfksiyon kaptm doğm snrası çok ağrım olmuştu bide onu çekmiştim ama bunda odaya geldim ilkin ağrı olmuştu mağlum yeni doğm yapmşım zonkluyodu rahmim resmen üstüne oturmuyodm hafif uzanır pozisyondaydım hemşire geldi idrara çıktn mı dedi hayır ddm çık dedi tmm dedm ama nedenini söylemedi bnde sormadm ee doğl olarak da idrarın gelmesini bekledim 2 saat snra geldi girdim ve o ağrılarm tamamen geçti sanki doğum yapmamışm gibi oldum hemşire geldi söyledm idrara çıktım ve ağrılarm tamamen geçti die ben sana söyledm ya gir die ama bna ağrılarmın geçeceğni söylemedin söylesydin ilk dakka girerdim zorla yapardm 😀 sende aklında olsun odaya gider gitmez içeçek iç su iç tuvalte çık 😂 inşallah kolay bi doğumun olur canım insan gerçkten çok yoruluyo omuzlarndan yük inio resmen 😌