Sıra bana geldi :)
Hamileliği asla sevemedim doğurmak için gün saydım vajinal doğum istiyordum hep yürüyüş yaptım son zaman ananas hurma vs tüm tuşlara bastım ama benim kız 39.haftada henüz kanala inmemişti bende ne ağrı ne sancı vardı. 39.hafta kontrolumde doktorum bebeğimin karın çevresinin 41ile uyumlu olduğunu eğer beklersek baş çıkıp karnın takılma ihtimalini oldugunu söyledi o yüzden diğer gün yatışım yapılıp suni verilecek eğer aksi bir şey olursa sezaryene dönülecekti. O gün çok düşündüm boşuna suni çekip enerjimi yitirip üstüne sezaryen ağrısı yaşamak mı yoksa direkt sezaryen olup enerjini korumak mı. Peki denemessem pişman olursam belki çok istediğim vajinal doğum gerçekleşecekti. Diğer gün sabaha kadar vajinali deneyeceğime emindim ama doktorumun yanına gittiğimde yok dedim ben yapamıcam alın beni sezaryena :) ameliyat esnasında çok panik oldum sakinleştirici yaptılar doktorum sen zaten vajinal yapamazmışsın dedi :D sezaryen zor mu zor ilk üç gün zorlandım oturup kalkarken canım acıdı ama dördüncü gün iyileştim bir anda. Tuvalet sorunum oldu lavman ile taburcu oldum. Bol bol yürüdüm evdede merdiven inip çıktım kesinlikle faydası oldu ve artık kızımlayım çok şükür rabbim herkese nasip etsin sağlıkla kucağımıza alalım ben sonunda elendim:) sorularınız olursa cevaplayabilirim:)