Aynısı bende oldu. Sonradan öğrendiğimiz bir miyom vardı, miyomun yeri yüzünden kese ortalayamamış kendini ve sağ tüpe yakındı. Sanıyorum sınır 1 cm iken tam da 1 cm idi yakınlığı. Sınırda yani. Kimi doktor hastanede yatman gerekir dedi kimi daha büyük risklerden bahsetti. Ama sonra riskli gebelik olduğundan perinatolojide devam ettim. Oradaki doktorum bu normal dedi sadece bir tık dikkat et ama gündelik işlerinde aksama yapman gerekmez dedi. O nedenle tavsiyem bir değil birden çok doktora gidin ve mutlaka perinatolojiye de gidin. Tabi hala tüm doktorlar risk var diyorsa artık orada bir durup düşünmek lazım. Bende üç dört doktor olumsuz konuşurken bir doktor bir de perinatolog olumlu konuşmuştu. Perinatolog da olumsuz konuşsa ne yapardım tabi bilemem belki baska yollar arardım ya da hastanede yatardım artık. O ara biri başka biri başka diyince ben evde dinlenme amaçlı iki hafta rapor aldım. Hem mentalimi topladım hem dinlendim. Tabi tabiri caizse saatli bomba gibi hissediyorsunuz kendinizi o süreçte. Her an bir şeyler olabilir gibi. Tavsiyem kesinlikle stresten uzak durun. Rahminizi kastıracak şeylerden de uzak durun. Sinirlenince direk kasılırım ben mesela. Ayrıca unutmadan , bu riskli olayını öğrendikten sonra hemen fitil olarak pregesteron a başladım. Ağızdan almaktansa fitil almak cok daha iyiymiş. Multivitaminleri zaten saymıyorum hep içiyordum. Şu anlık sorunsuz ilerliyor sürecim.