zeynepebrarr06 Arkadaşlar bir kolejde öğretmenim. 17+5 deyim. Doktordan ne zaman çalışamaz raporu alınıyor ve bu rapora özel sektör idarecileri sözleşmeye dayanarak itiraz edebiliyor mu , bu süreçte resmi olaral herhabgi bir sıkıntı yaşayan var mı ?
queenofrose zeynepebrarr06 ben devletteyim. Müdürüm izne çıkmamı sorun yaptı 😁 ona sormadik çünkü çocuk yaparken. Ama normalde hicbi sorun olmaması lazım.
fatmanurr50 zeynepebrarr06 hamile olduğunuz için şuan sizi çıkaramazlar işten bende önümüzdeki hafta ayrılıyorum dogum iznine her hangi bir sıkıntı çıkmadı şu tarihte dogum iznine ayrilicam dedim dogum izniniz bitince de 6 aylık ücretsiz izin hakkınız bulunuyor bunu kullanmak sizin elinizde neden kullandınız diye bir şey soyleyemezler.Süreç uzun olduğu için mutlaka yerinize birini bakarlar o zaman mecbur kendileri çıkarmış olacak işsizlik maaşıda bağlanır ama iş veren çıkarken bir kod var onu göstermezsen bağlanmıyor bilginiz olsun
gunespera zeynepebrarr06 hayır canım sanırım 34. Haftadan sonra alabiliyorsun ve iş yerlerinin buna itiraz edip sözleşmeni fesh etme hakkı kesinlikle yok
gunespera zeynepebrarr06 istersen şuan bile rapor alıp evinde dinlenebilirsin seni işten çıkartamazlar yani
tgbcl Haftada rapor alabiliyorsun ama istersen 37 ye kadar çalışadabilirsin am 37 den sonrasını istesen de çalışamıyorsun. Diğer sorularının cevabını bilmiyorum ama yasal hakkın olduğu için işten çıkarabileceklerini zannetmiyorum
mnskcr merhaba, ben 32.haftamda çalışamaz raporu aldım özel bir anaokulunda öğretmenlik yapıyorum sorun yaşamadım ki yaşatamazlar da bu yaşanması olağan bi süreç.
fatmanurr50 zeynepebrarr06 bunu işveren yapıyor bazen kendi daha çıkarsa işsizlik maaşı almamız için bir kod varmış onun yazılı olması gerekiyormuş mali müşaviri veriyor o kodu iş çıkışında o olmazsa alınmıyormuş bir arkadaşımın başına geldi o yüzden alamadı hamilelik yüzünden çıkmamış evlilik sebebiyle bırakmıştı işi ama