İlk doğumum 90 civarındaydı, 15 kg’dan fazla aldım özellikle son zamanlarda. Ama ödemmiş çoğu, doğumdan sonra hepsi gitti fakat emzirme dönemim ve pandemi derken 115 kgları gördüm. İkinci çocuğumda artık zamanı geldi dedik kilo vermeye başlamıştım 107 civarında hamile kaldım 124 civarında doğum yaptım doğum sonrası kaç kg gitti hatırlamıyorum ama bir daha kilo vermem epey zorlaştı. Emzirmenin verdiği açlık hissi, yüksek kilo ile gelen insülin direnci, yapışıp kalan kilolar… 2. Çocuğum 21 ay civarındaydı hala emziriyordum. Artık bu ay ayıracağım kilo vereceğim demiştim çünkü 130a dayanmıştım ki süpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim. Hiç beklemiyordum, zayıflamak ve kendimi iyleştirmek istiyordum. Arada emzirmeden kaynaklı olduğunu düsündüğüm adet gecikmelerim olduğu için konduramamıştım hamileliği kendime😄 Elhamdülillah miniğim sağlıkla yola çıktı şuan 15+5teyim. İlk ayların iştahsızlık etkisi ve geçirdiğim ağır griple beraber yaklaşık 6 kg verdim. Şuan 124 civarındayım. Ve kendimi daha kontrollü hissediyorum. Verdiğim yarım kg bile beni motive ediyor. Kilo almamaya özen gösteriyorum yoksa enerjim düşük yorgun bir anne olacağım.
Yüksek kilo ile doğuramazsın diyenlere kulakları tıkayın. 2 doğumum da vajinal oldu ve elhamdülillah süreçlerim çok güzel ilerledi. İnşallah bu miniğim de kolaylıkla gelir. Evet kilo verip hamile kalmak daha mantıklı, evet sağlık için çok önemli. Ama hamile kalmışsanız da dertlenmeyi bırakıp bu güzel nimetin tadını çıkartın. Sadece kendinizi salıp hamileyim diye nefsinizin dizginlerini bırakmayın. Tabi ki ara ara fazla kaçıyor ama ertesi gün kaldığımız yerden devam. Rabbim hepimize kolaylık versin, sağlıkla kucağımıza alalım inşallah.