merhaba hep başkalarının doğum hikayesini okumuştum şimdi kendi doğum hikayemi sizinle paylaşmak istedim 🥹
öncelikle böbreğimin ikisi genişleme yapmıştı 24. haftamda ameliyat oldum küçük bir operasyon böbreklere stent takılmıştı sonrasında bir sorun olmadı arada hafif ağrı olurdu 31. haftaya geldiğimde kasık ağrısı ve karnım sertleşmeye başladı 2 gün boyunca devam edince doktoruma mesaj attım yalancı sancı mı yoksa stent ağrısı mı diyerek oda emin olmak için akşam saatleri olduğu için doğumhaneye git nst çektir demişti dediğini yaptım biraz sancılarım çıktı düzenli gelip giden ama şiddetli değildi doktorumda tam o sıra doğuma gelmiş bana da baktı açıklık vs var mı diye bir sorun çıkmadı 33. haftama girdiğim gün yine aynı sertleşme ve gelip giden bir sancılarım vardı gün boyunca geçmesini bekledim geçmedi gece olunca uyutmadı beni eşimde hastaneye gidelim demesiyle gece 1 de gittik ve nst de 90-100 e kadar çıkan sancılarım vardı ebe doktoruma haber verdiğinde yatışa almalarını istemiş açıklık var mı baktılar yoktu doktorum ciğer geliştirici iğne yapmalarını istemiş sancılarım sabahta yüksek çıktı yine açıklık var mı kontrol edildi yoktu hastanede kalmamı istedi yine 4. gün artık hastaneden çıkmak istediğimi söyledim her sancıda alttan muayene ettikleri için ve fazla kasıyordum kendimi eve gitmek istedim doktorum o sabah yine muayene ettiğinde rahim ağzı kısaldığını 17 mm olduğunu bu gece de kalmamı istedi ama ben imza atıp çıktım evde dinlen ayakta kalma ve bol su içmemi söyleyerek taburcu etti o şekilde evde dinlenerek geçirdim her hafta kontrole gittiğimde artık sancılarım azaldığını gördük rahim ağzı aynı daha da kısalmamış bu şekilde idare edelim demişti 35. haftalık olduğumda nst de sancılarım çıkmadı artık geçmişti ama tansiyonum biraz yüksek çıktı tekrar ölçüm yaptılar yine yüksek çıktı doktorum evde ölçüm yap not al her gün bana at ona göre ilaca başlayalım dedi 37. hafta da tekrar gelmemi ve nasıl bir doğum olacağını konuşuruz demişti ben normal doğum istiyordum çatı muayenesi o hafta yapacaktı ve o gün benim tansiyonum hep yüksek çıktı akşam doktoruma attım 10:30 gibi doktorum beni aradı ve hastaneye hemen gitmemi istedi orda tansiyonumu ölçmelerimi ve eğer yüksek çıkarsa acil sezeryana alacağını söyledi hastane çantamı aldım ve gittim hastaneye tansiyonum 19 çıktı ve ilaç verirler gönderiler ya da yine hastaneye kalırım diye düşünüyordum bir ebe vardı yaşlı bir kadın hep gece gittiğim için o vardı hep o günde o vardı gülüyorduk öyle bana inşallah bana denk gelirsin seni ben doğurturum prenses doğum yaptırıcam sana diye diyerek gülüyorduk ve doktorumdan telefon geldi acil sezeryana alınacağımı ebeme söylemiş o an şoka girdim çünkü 35+0 haftalık korku şok kasılmalar hepsini bir anda yaşadığın bir andı gebelik zehirlenmesi başlamış doktorum içeriye koşarak girdi 10 dk sürdü bunların hepsi ameliyathaneye geldiğimiz de hepsi hazır beni bekliyorlarmış doktorum her şeyi hazırlamış hastaneye gelirken belden iğne yapacaklar o kadar çok kasıyordum ki kendimi korku endişe hepsi bir ara da olduğu için kendimi sankinleştirmeye çalışıyordum hepsi de beni bekledi doktorum da çok sakindi ve beni teselli ederek konuşuyordu ona olan güvenimle de vücudum gevşedi serbest bıraktım kendimi o an iğne yapıldı asla hissetmedim dedikleri gibi de değilmiş sonrasında doğum başladı 23:45 de kızım doğdu ve 20 dakika sürmüş toplam bebek hemen çıktı zaten yoğun bakıma gitti o ben odaya çıktığımda tam kendimde değildim çünkü magnezyum veriliyordu bana ve beni sersem gibi yaptı gözlerimi açamıyordum mecalim yoktu 24 saat boyunca almam gerekiyormuş sabah ilk yürüyüşte çok kötüydüm o ilaçlardan dolayı zorlanıyordum dizlerimi zor hissediyordum çift görüyordum fazla yürümedim yattım odaya gidip sürekli uyuyordum eşim çocuğun yanına gidelim diyordu gitmeye gücüm yoktu gidemedim tekrar yürütmek için eşim ve annem beni uyandırdı ben ayaklarımı hissetmiyorum dedim hemen hemşire geldi doktoruma haber verdi o geldi korktu da beyin kanaması vs durumdan serumu kapatmalarını istedi yarım saat serum kapanınca kendime geldim ve ayağa kalktım çift görmem için göz doktoru geldi magnezyum serumu bitene kadar kendimde değildim sonrasında serum bitince kendi kendime yürümeye de başladım çocuğumun yanına da gittim evet zor sezeryan dikişler vs ama beni o kadar zorlamadı evde 2-3 gün zorlandım ama şuan 20 gün oldu doğum yapalı çok şükür iyiyim biraz zorlu bir doğumum oldu ama çok şükür bebeğim de bende doktorumun zamanında müdahalesi ile sağlıkla hayattayız 9. gün bebeğim de yoğun bakımdan çıktı biraz beni emmiyor biberon istiyor ama sağlığı yerinde olsun yeter benim de doğum hikayem bu şekilde herkesin doğum hikayesi kendine özel zorlukların sonunda çok güzel bir evlada sahip oldum rabbim isteyen herkese nasip etsin