semaa0 Öncelikle geçmiş olsun ve başınız sağolsun🙏🏻Aynısını 18.haftada yaşadım. Ayrı yumurta ikizlerim vardı. Birinin kalbi 16.haftada durmuş, diğeri 18.haftada haftasına uyumlu gelmiş. Ne kanama ne başka bir yan etki yoktu o yüzden nutkum tutulmuştu kontrolde gördüğümde, sadece anlamsız bir şekilde değişik hissediyorsum ama kanıtlayamıyordum. Zaten en son da 16.haftada gitmiştik. Ne geriden, gelme ne zayıflık yoktu, ikisi de gayet iyilerdi. 1-2 günde olmuş ne olmuşsa.
Haberi alınca 2 hafta önce yitirdiğime ağlarken kendime geldim, kalanın telaşına düştüm, ona çok üzüldüm.
Bana da doktorumun dediği, tek bağlantı varsa yani iki bebek de tek keseden, anneye giden damardan besleniyorsa Çapa’da laser ile yakıp birbirinden ayırmak lazım olur, perinatalog görmeli ve biz koşa koşa gittik detaylı ultrasona aynı gün 30dk içinde (yoksa 20.haftada gidecektik) Perinatalog sagolsun ayrı olduklarını, birbirlerini etkilemeyeceklerini, diğer bebeğin zamanla küçüleceğini, gelişimi devam eden kardeşi büyüdükçe plesentadan ayrılanın adeta bir “kağıt bebek” olacağını söyledi. Bir darbe aldınız mı, trafik kazası oldu mu dedi, plesentadan ayrıldıgı için, öyle bir şey yaşamamıştım. Ölçümlerini yaptı. İçim rahat çıktım görüşmeden.
Acımız baki kalıyor ama gözlerinizle detaylı ultrasonda diğer evladınızı görmeden, doktoru dinlemeden, kafanızda net şekilde oturtmadan lütfen devam etmeyin.
Tevekkül evet ama içeride ne oluyor görebilme imkanımız var,
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama İstanbul’daysanız kendi Perinatalog umu önerebilirim ( Hasan Fehmi Yazıcıoglu / Kağıthane de) uzun ve detaylı bilgi veren bir hekimdir. Başka bir şehirdeyseniz de sorun soruşturun, mutlaka gidin. Sadece Kadın Doğumcunuzun söylemi ile aklınızda gri alanlar varken acabalarla geçirilecek bir süreç değil. Tedirgin olmayın ama ben görmeden asla rahat edemezdim. O günden sonraki 6-7 kontrolde kaybettiğimi de hep görmek istedim (bir süre haftada 2 gün gittim içim rahat etsin diye), küçüldüğünü gördükçe içim rahatladı, diğerinin büyümesini etkilemediği için şükrettim.
İkiz gebeliklerde böyle kayıplar hafife alınacak türden değil, tekil gebelikte düşük ya da kürtaj ile sonlandırma yapılırken bu gibi durumlarda kendinizi ve diğer evladınızı düşünüyorsunuz, çünkü halen kalan 20 kusur ayınız var.
İhmal etmeyin lütfen. Allah sabır ve sağlık versin🙏🏻