Karamgurme benim de asla anlayamadığım anlamlandıramadığım bir konu bu karşıtlık. Bilim insanlar için var zamanında bu hastalıklardan milyonlarca insan ölmüş ve bu aşılar sanki dün bulunmuş gibi davranıyorlar. Bu aşılar çok uzun yıllardır uygulanıyor ve bir sürü bilimsel araştırma var. Bilimi reddetmek bence cahillik. Keza arkadaşımın çocuğu topuk kanı sayesinde hastalığını öğrendi ömür boyu kullanacağı ilaçı var o hastalık bilinmese geç kalınsa ölümle sonuçlanıyormuş. Aslında nasıl bir nimet topuk kanı aldırma olayı bilmiyorlar sanırım. Ben bebeklik ve çocukluk aşılarının hepsini yaptırdım oğlumu herkes sanıyor ki bu aşılar da covit aşısı gibi. Ben covit aşısı olmadım çünkü çok hızlıca bulunmuş güvenirliği tespit edilmemiş bir aşıydı o yüzden sadece virüsten korundum ve hiç covite de yakalanmadım. Covitle bu aşılar bir değil. Onların aşısız çocukları yüzünden bizim çocuklarımız asıl tehlikeye giriyor. Mesela oğluma hamileyken boğmaca aşısı yapılmıyordu şimdi hamilelikte yapılıyormuş. Çünkü boğmaca vakaları artmış neden acaba bir durup düşünsünler. Ayy ben bu konuda çok hassas ve öfkeliyim. Canım Atamın sözüyle bitirmek istiyorum “Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için, en hakiki mürşit bilimdir, fendir.”