Can Anneler🩷
Bal Anneler🍯
Nedir bizim bu çektiğimiz 🥹
Belki denk gelmişsinizdir yorumlarıma ya da postlarıma, ben ilk gebeliğini 41 yaşında planlayan ve tüp bebek tedavisiyle ilk seferde hamile kalmış bir gebeyim. Sürecim ikiz olarak başlamış ama 18.hafta kontrolünde öğrendiğimizde bizi bir hayli şaşırtarak (hiçbir belirti göstermeden gerçekleştiği için) tekil gebelik olarak devam etmiştir. Çift yumurta ikizi oldugu ve beni / kardeşini tıbben negatif etkilemediği için kaybettiğimiz bebek de doğuma kadar bizimle gelecek.
Zamanla bu duruma alışsam da belli bir dönem etkisinden kurtulmak kolay olmadı ve ister istemez bir sorun daha yaşar mıyım, belirti olmadan başka bir kaybım olur mu diye tedirginliğim devam etti.
Çok şükür ki diğer bebeğim benimle kaldı, büyümeye devam etti.
2 gün önce 34+6 daki son kontrolümde bebeğin halen dönmediğini bu yüzden böyle devam etmesi halinde mecburi sezaryen olacagını ama son dakika da olsa bu işlerin belli olmayacagını söyleyen normal doğumu destekleyen canım doktorum ultrason sonuclarımı da NST sonuclarımı da begendi. Biz de geldik eve.
İşte ne olduysa ondan sonra oldu..
Önce kahverengi lekelenmem geldi. Acaba neden oldu bu, sorun mu var derken sonra bebek hareketleri farklılaşmaya başladı, daha sert dalgalanmalar yok olmuş, yerine minik kıpırtılar gelmişti. Forumdaki tüm lekelenme başlıklarını okudum. Bir çoğu eski tarihliydi, güncel göremedim diye de üzüldüm. Youtube daki tüm videoları izledim. Yine de içim rahat etmedi.
Şekerli şeyler yedikten sonra soluma uzansam da tepki vermedi. Bol su içsem de zayıf tepkiler verdi vs vs derken doktoruma yazdım, “Takip edin, hareketler düşük ise gelin” dedi. Bir kaç saat daha izledim, sıfır değildi ama o kadar net tepkileri olan bir bebekken bir anda dünkü hareketleri beni korkutacak kadar zayıflamıştı. Atladık gittik. Hemen ultrason ile bakıldı, bir de ne görelim dersiniz, bebiş dönmüş🙈😅 Rahim uzunluğuna da baktı doktorum, 6cm gayet iyi dedi.
Ancak eve dönüş yolunda yüzüm gülebildi, yatağa huzurla girebildim. Bugünüm de eski günlerdeki gibi hareketli geçti😛
Sizin de benzer bir durumunuz ya da endişeniz varsa diye yazmak istedim. Umarım hepimiz sağlıkla allrız bebişlerimizi kucağımıza🧿🙏🏻