Glcn74 merhabalar, bana da detaylı ultrasonda doktorum önermişti tek ventrikülde sıvı fazlalığı ölçülmüştü beyinde fetal dna sonucum da vardı temizdi yine emin olalım istersen kesin sonucu veren amniyosentez dedi. Ben de çok araştırdım bebek çok hareket ediyor işkence çekiyormuş gibi tarzı yazılar okudum ben doktoruma güvendim ve bebeğim işlem sırasında kıpırdamadı bile doktorum da perinatolog ve bu yorumlara çok kızdığını söyledi asla öyle bir şey yok o kadar işlem yaptım hiç can çekişen bir bebek görmedim dedi çok kısa bir işlem zaten iğneyi sokmasıyla çıkarması bir oluyor içerideki plastikle sıvıyı çekiyor o da katater gibi bir şey bebeğe değse de acı vericek bir şey değil korkulacak bir şey yok anlayacağınız. 2 türlü risk var dedi bana doktorum steril ortamda yapılmazsa enfeksiyon kapabilir ya da kesede işlem sonrası su kaçağı olabilir ama bunlar 1000 de 1 ihtimal dedi. Ben içim içimi yediği ve 2 günde 6 doktor gezdiğim için yaptırdım sonucu temiz çıktı 6 hafta sonra sıvı düzeldi şuan ölçemiyo bile doktorum o kadar az. Yaptırıp yaptırmamak size kalmış ben çok korkup çok ağladım eşim üzüntüme dayanamadı hemen yaptırdık 2-3 hafta da tüm sonuçlar çıktı fetalin kapsamadığı bütün hastalıklara da bakılmış oldu ben de içim rahat bir şekilde geçirdim hamileliğimi. Rabbim şifa versin 🙏🏻