Lh vücutta hep bulunur kuzum, lh bir hormondur ancak bu hormon sadece yumurtlama döneminde artar sonra geri normal seviyelere döner boyle cikmasi cok normal. Yumurtlama sonra bazi kadınlarda akinti devam eder bunun sebebi de progesteron hormonudur bu hormon hamileliğe hazırlar endometrium dediğimin rahim tabakasını kalinlastirir hamilelik olursa embriyo tutunsun diye. Ancak dollenme olmaz ve bebek tutunmazsa progesteron duser ve adet baslar kimisinde de progesteron seviyesi düşük olur dollenmjs embriyo rahimde bu sebeple tutunamaz ve kimyasal gebelik gecirir. Biraz detayli bilgi verdim ama progesteron un yan etkisi her kadında farklılık gösterir kimisinde sag sol kasik batmalari olur kimisinde gogus hassasiyeti olur kimisinde de akinti olur vucut ısısı yukselir. Embriyo 5-6. Günlerde rahme ulaşır ve 6-10. Gunler arasinda da yerleşme olur yerleşme olduktan sonra beta hcg başlar erken yerleşme olursa dpo 8.9. Günlerde gec yerleşme olursa dpo 11.12. Günlerde pozitif siliklik görülür ve ovulasyon testleri hiçbir zaman kesinlik vermez yumurtlama olmadığına eminseniz ve pikse ovulasyon testinin hatalı olmasindan kaynaklıdır silik olmasi da kesin gebelik yok demek degildir ben ilk hamileligimde de su an öğrendiğimde de denedim ve hep silik gordum bunun sebebi lh vücutta var olmasi gereken o görmemiz gereken. Dpo 9da test yap en erken dualarim seninle guzel sonuçlarla yaz burdan insallah 🌸🙏💞