BKZ Gözünüz aydın, sağlıklı hayırlı bir evlat olsun inşallah 🙏🏻 ilk zamanlar için adaçayı, hibisküs, maydanoz, ananas gibi ödem atıcı şeylerin bol tüketilmemesi gerek. Paketli gıda, fast food tarzı şeyler yiyoruz hepimiz ama mümkün olduğunca az olursa iyi olur. Çay kahve olayında 200 mg kafein güvenli diyorlar ama sayıya çok da takılmadan gidebilirsiniz, atıyorum bir gün 2 kahve içtiniz, 4-5 bardak çayda bir şey olmaz. Rutinde zaten onu dengelersiniz, mühim olan her gün aşırı kafein tüketmemek. Sadece çay kahve değil, çikolata, yeşil çay, matcha gibi şeylerde de kafein olduğunu düşünerek diyorum. İki kişilik yemeye gerek yok, 20.haftaya kadar kilo almamak mümkün. Kendinizi kısıtlamayın ama gece atıştırmak, fazla karbonhidrat yemek sonrası için hızlı kilo alımına ve devamında gebelik şekeri gibi durumlara davetiye çıkarabilir.
Testleri yaptırın, tanı almak için önemli olduğunu düşünüyorum. Yanılma payı olsa da ikili test vs %85 oranında fikir veriyor. Bulantılar olursa tuzlu salatalık gibi şeyler iyi gelebilir. Çoğunluk çubuk kraker yiyor. Az ve sık yemek bulantıyı engeller.
Kanama gibi riskler yoksa her gün yarım saat yürüyün veya Leslie gibi spor yapın evde. Keyifli bir süreç olsun 🙏🏻😊