Herkese selamlar,
Aylar aylar sonra yazmak nasip oldu. Aslında doğumdan hemen sonra uğradım bi buraya ama inanın yazmak nasip olmadı🥹
Hızlıca başlıyorum…
Öncelikle vajinal doğumu daha fazla desteklediklerini düşünerek bir devlet hastanesinde doğum yapmak istedim ( boluda olanlar için ; kadın doğum hastanesinde yaptım)
Nedense özel hastane sanki beni hemen kesecekmiş gibi hissettiriyor;( doğuma bebek karar verir elbette ama biraz da beklemek şans vermek gerektiğine inanıyorum.
İlk doğumum olacağı için bilinmezin içindeydim. İstediğim tek şey vardı doğumu bebeğimin başlatması bu yüzden çok az açılmam olmasına rağmen beni hastaneye yatırmak istediler ve tüm sorumluluğu kabul edip hastanede yatmadım evime gittim ( iyi ki öyle yapmışım 1-2 hafta sonra doğurdum- tam aralığı hatırlayamıyorum-)
Doktorları bi kaç kez yatmayacağım diye reddettikten sonra doğum günü geldi sabah 7 de kanlı bi akıntım oldu nişan olarak yorumladım. Sakince yatağıma gittim ve tekrar uyudum 😂 uyandığımda akıntı devam ediyordu ve duş aldım saçlarımı yaptım belli belirsiz sancı hissediyordum ama çok hafif. Hemen hastaneye gitmek istemediğim için kimseye haber vermedim başta. Sonra sancıları daha net hissetmeye başlayınca (25 dk da bir falan geliyordu) eşimle ve annemle paylaştım. Karnımızı doyurduk evi toparladık çantayı son kez kontrol ettil ve hastaneye yola koyuldukkkk
Hastaneye vardım ve benden bi sıvı aldılar (alttan)
Suyumun geldiğini söylediler yatman gerek dediler ve açılma 4 cm olmuştu ben de artık yeter yatayım bari dedim😂
Doktoru bekledik ama ameliyatta oldığu için gelmedi ve beni doktordan önce ebeler muayne etti( büyük şans) ebem açılmamın 5 cm olduğunu söyledi ve bu çocuğu doğrurursun dedi 🥹🥹( o zamana kadar çatı muaynesi olmadım doktorum saçma buluyordu)
Doktora da muayne olmam gerekiyordu ve aşağı indim inmez olaydım bana ne dese inanırsınız😂 bana kalsa sezeryan yapalım bebek 3.600 ,52 cm senim boy 1.50 bu bebek çıkmaz 😂😂kız dedim sen ne diyorsun buraya girdik bi kere çıkamam da doktor bana inanmıyor daha şaka gibi 😂 ama dedi😂 sen dedi😂 çok dedi isteklisin 😂 bi normali deneyelim🤣😂 SAĞ OL PAŞAM yaaa…
Dip not: takiplisi olduğum doktorla o gün nöbetçi doktor denk düşmedi maalesef, bazı devlet hastanesi sorunları..
Her neyse doğum başladı ve doktor bana güvenmediği için ebeye aynen şöyle dedi -kapıdan duydum : UFAKTAN DOKUNDURALIM😂 aaaayyyy ne dokundurcaklar diye beklerden bi baktım suni sancıymış ben dedim istemiyorum - suni sancıyla ilgili çok da bi fikrim yok ama diyorjm ki benim sancım var, hissediyoeum , düzenli de neden veriyorsunuz? Doktor hanım böyle istiyor burda maalesef senin isteklerine göre hareket edemeyiz dedi , özel olacak ki şimdi 😂😂 neyse gelen ebeyle biraz sohbet edince beni rahatlattı doğumumu koşaylaştıracak falan .. bu arada akşam 5-6 gibi hastaneye gittim bu yaşananlar 7-8 gibiydi sanırım .. yani biraz zaman verseniz belki müdahale olmadan doğacak.. her neyse ben suyun altına girerek oğlumun ultrason görselleirne bakarak , kocamla whatsapptan mesajalşarak o sancıları yedim yuttum.. taki o son anlara kadar.. ebeler sürekli alttan muayne etmediler beni sağ olsunlar.
Son dakikalar geldi annem yanımdaydı ve anne dedim bana dedim ebeyi çağır çocuk dedim geldi..
Bu arada ebeler ara ara gelip şu pozisyonda dur şöyle yap deyip gidiyorlar sabit yanında durmuyorlar.
Ebe geldi beni nst ye bağlamak istedi dedim ki bağlama alttan bak bebek geliyor aaaaa dedi bakınca kafası görünmüş heeeemeeen doğum😂😂 kız birden oda doğumhaneye dönüştü( bu sebeple de tercih etmiştim) 4-5 sancı sonra yakışıklı oğlumu kasıklarıma koydular nasıl hoş bi his allahım her isteyene nasip etsin .
Bu arada alltta kesi var beni dikiyorlar ama bebeğim orda ya inanın hiç bi şey önemli değil o his bambaşka
Sonra o doktor geldi aferin kız dedi doğurdun helal olsun.
Çık odadan dedim.. şaka .. gülümsedim.
Oğlum izin verdi zihnim izin verdi bedenim izin verdi ve doğurdum.
Şimdi yine hamileyim- kurtun ayazı hafifti unuttu geçti gitti.
Sözün özü her şey zihinde ( sağlıkla ilgili bi sorun olmadığı sürece) bedenimiz zaten bunum için yaratılmamış mı?
Doktorumun sözüyle bitiyorum Allah doğuramayacağın bebeği rahmine koymaz
Herkese iyi geceler buraya kadar okuyanlara selamlar 🧿🌸