Değerli anneler,
36+4 deyim 1 hafta önce doktor tuzu kesmemi hatta tuzu sıfırlamam gerektiğini söyledi çünkü ellerim ayaklarım balon gibi oluyordu, hareketlerim kısıtlanıyordu. Gebelik zehirlenmesinden şüphelendi ve idrarda protein kaçağı +++ çıktı ürik asit 6 nın üstünde çıkınca gebelik zehirlenmesi dedi.
Dün esenler kadın doğum hastanesine gittim tansiyonum yüksek olunca, gece boyunca ölçtüm sabah en son 16/10 gördüm hastaneye gittim Nst güzel çıktı kanda karaciğer enzimleri (alt, ast ) değerlerim iyiydi ama dediğim gibi ürik asit 6 nın üstünde ve idrarda protein kaçağı da olunca teşhis konulmuş oldu. hastanede 14/9 - 13/8 ölçüldü tansiyon o yüzden yatış vermedi sanırım. Tansiyon takibini yap eğer tansiyonun 16/10 görürsen doğum yapacağın hastaneye git dediler bizim hastanemizde doğum yapamazsın dediler tansiyon olduğu için dahiliye doktorları yokmuş onlar da sevk veriyorlarmış zaten başka hastaneye.
Akşamına ailemin ısrarı ile başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne gittik acilden giriş yaptık. (Öncelikle şunu söylemeliyim ki acildeki hemşireler çok suratsız. Doğumhaneeyi bilmiyorum o yüzden yorum yapamayacağım) sarı alanda hem alttan muayene yapıldı hem karından. Sonra tansiyon takibi yapıldı tansiyonum ne yatış yapacakları kadar yüksekti ne de git diyebilecekleri kadar düşüktü sınırdaydım. Yaklaşık 3 saat hastanedeydim belki 15-20 kere tansiyonum ölçülmüştür. 3 saatin sonunda görmede bulanıklık mide bulantısı olmadığı için git dediler 16/10 görürsen acil gel dediler.
Sizlerden başına bunlar gelen var mı? Siz neler yaşadınız ? Önümde beni ne bekliyor bilmiyorum bu yüzden tedirginlik var. Tansiyonum tuz kullanmasamda artık düşmüyor 15/10. Ne yapmamı önerirsiniz ?