Ekonomist28- minik_mucizem_ İstanbul, şu an doktorumla hiç doğum tarihi ya da şekli nasıl bile konuşmadık. 28. Haftada gidince konuşacağım bakalım..
namkol1 mucizem_3535 Evet Tabikide. Ama bunu süreç belirler dedi doktorum kilo, bebeğin kilosu, dikişin durumu, Sancının durumu. Riskli ama olmayacak birşey değil dedi bana. Tabiki bunun için izin mi onay belgesi mi ne öyle birşey imzalamam lazımmış.
niiiii minik_mucizem_ sancı başlayınca direkt hastaneye gittiniz mi bir de 1 gün hastanede mi tuttular sancı için
minik_mucizem_ niiiii ben ambulans çağırmıştım gece ikide gelmişti ve 31 haftalık olduğu için beni bırakmadılar 4 cm açılmam vardı öyle ntsye bağladılar. Bir gün boyunca orda kaldım ertesi gün akşam da doğum yapmışlardi
Ekonomist28- niiiii hayır tabi ki hiç açılma olmadan suni sancı verilir mi? Doktorum yırtığımın çok fazla olacağını söyledi. Zaten 42 hafta oldu 1 cm bile açılma olmadı ve suyum bitti. Bebeğin hareketleri azalınca sil sezeryana alındım. Keşke baştan kendimi normal doğum diye şartlamasaydım. Çocuğuma bir şey olsa Allah korusun o pişmanlık bana yeterdi..
niiiii Ekonomist28- eltim doğum yaptı hiç açılması yoktu. 41.hafta doldu çocuk gelmeyince doktor suni sancı verip doğumu başlattı ama
Ekonomist28- niiiii tercih meselesi illa da normal doğuracağım diye riske atamazdım ne kendimi ne yavrumu.
aframoms13 Ekonomist28- ilk dogumunuz zorunlu sezaryen olmadıysa yani çatınız dar, rahim ağzınız geride vs değilse ikincisni bence normal yapabilirler. Benim rahim agzım geride oldugu için sezaryen oldum mesela yine hamile kalırsam yine sezaryen olacak mecburen