birmayismasali sütun azsa bebeginin kilo alimi yavaslarsa mama ver derim, tabi ki bir yandan da sutunu arttirmak icin elinden geleni yaparsin. Mama olarak holle markasini arastirmani tavsiye ederim. Ilk bebegime vermedim, 17 aylik 8700 kilosu aylarca gidim gidim kilo aldi. Simdi ikinciye hamileyim mama verecegim.
Kundak cok onemli. 2. Aydan itibaren sabah 07.00 aksam 19.00 seklinde rutin olusturmalisin. 3. Aydan sonra meme uyku baglantisini kesip, yatakta pis pislayarak uyutmayi denemeni tavsiye ederim. Sonra meme bagimliligi ile bebek ve anne cok uykusuz kaliyor.
Bebegin yatagi her zaman dik olsun, bogulma, kusuk yutma riskine karsi, uyku guvenligi onemli, battaniyeye sarmak tehlikeli. Kundak en dogrusu.
Burnunu serum fizyolojik ile temizlemek onemli.
Her gun surekli banyo yaptirmak bence dogru degil. 17 ayda sadece 3 kez hasta olduk o da virus kaptik ve disten bagisiklik dustu.
- Aya kadar hastalik bilmedik. Kucucuk bebegi her dk yikamak dogru degil, biz bile banyo yapip uyuyunca usutuyoruz.
Emzik vermedim. Ilk 2 3 ay zor oldu. Alt acarken, disari ciktigimizda kriz aninda sakinlestiremedim.
Ikinci bebegim olacak bu kez vermeyi dusunuyorum. Kontrollu sekilde