Yazmelegi_ bende cok kararsizdim hatta ameliyata girdim genel istiyorum dedim ameliyat ekibi spinale ikna etmek icin baya konustu benimle ben inatla genel istiyorum diyince tamam dediler ama anestezi doktoru son kez konusmak istedi benimle ve spinale ikna etti spinalle ilgili anlatilan seyler gozumu cok korkutmustu ama aslinda korkmama hic gerek yokmus ignesi acitmiyor ilaci verirkende huylandim sadece ameliyat sirasinda panikler miyim diye endiseliydim ama sakinlestirici veriyorlar panik yapma sansiniz yok yani 😂 hicbir sey hissetmedim cekistirme falanda olmadi bebegimin dogdugunda onlar soylemeden bebegim aglamadan anladim icimden cikisini karnimin bosalmasini hissettim ve harika bir hismis bu sonrada bebegim aglamaya basladi amaan ilk dogma anini gormesemde olur diyordum hep ama sesini ilk duydugum ani asla unutmam o kadar guzeldi ki sesini duymak degil 7 kat 40 katta kesseler beni umrumda olmazdi bebek dogduktan sonra bastirarak bir seyler yaptilar o sirada midem bulandi midem bulaniyor dedigim an mide bulantimi kestiler ilac veriyorlar hemen basimda hem anestezi doktoru hem hemsire hem de bir doktor daha vardi ne desem hemen cozduler agrim sizim olmadi ameliyat cok rahat gecti normalde cok cabuk sikilirim ama o kadar sakindimki zaman nasil gecti anlamadim gozlerimi kapatip muzik dinledim😂 ameliyat sonrasi odaya geldigimde uyusuklugum yavas yavas gecmeye basladi uyusukluk gecince ameliyat agrisi hissediliyor demislerdi ama ben hicbir agri hissetmedim cok sukur ameliyat olali 1 hafta oldu bas agrisi bel agrisi olmadi dikis agrim hic olmadi dikislerim iyilesti sayilir 8 saat sonra yurudum ilk kalkis zordu evet annemle esim koluma girdi 10 adim falann anca atip geri yattim hatta o ilk yuruyuste ben 2 gun sonra yuruyerek eve asla gidemem demistim😂 ama sonraki gun desteksiz koridorda yurudum hastanenin icinde dolastim. Genel anestezide uyanirken ameliyat agriisi cekerek uyaniliyormus spinalde hic agrim olmadi tek sikintim yururkenki agriydi bide bana sonda takildi ertesi gun cikarildi normalde hemen cikariliyormus sonda ama benimkini cikarmadilar bnde bu sekilde klozete nasil oturcam kalsin sonda dedim kolayima gelmisti gece cikardilar ama sondadan sonra tahris oluyormus hala kucuk abdestime cikarken son damlasi canimi yakiyor tekrar dogursam yine spinal olurdum masallah diyeyim agrisiz sizisiz bir dogum surecim oldu korktugum hicbir seyde korktugum kadar yokmus mesela 40 gun oluk oluk kanayacaksin demislerdi ameliyat gunu hasta bezi taktim o baya kan olmustu ama sonra depende gectim 3. Gun pede gectim hala ped takiyorum ve kanamamda adet bitimine yakin az az lekelenme gibi. Dogum sonrasi karnina bastircaklar demislerdi evet bastirildi ama oyle can yakan bisey degildi hemsire karnina bastircam elimi cekme hizlica bitsin dedi tamam dedim 3 kere bastirdi ay bile diyemeden bitti agrida olmadi burda veya internette okudugumuz seyler insanlarin anlattiklari hep kendi tecrubeleri ben koridorda yururken yan odamda sezaryen yapan kadin ciglik cigliga bagiriyordu herkesin aci esigi ve yasadiklari farkli oluyor insallah benimki kadar kolay rahat pozitif bir surec gecirirsiniz