lalbera Kızlar ben 35+3 deyim. 1.5 santim açılmam var. Çok sancım kasıklarımda ağrım var. Zaman yaklaştıkça bana bir korku yüklendi anlatamam size. Yerimde duramıyorum. İlk doğumum. Nasıl yapcam bilmiyorum. Tecrübeli anneler beni biraz rahtlatsın nolurrrr
3bebekliannee lalbera korkmamaya çalış güzel geçeceğini düşün kendini ve bebeğini strese sokarsan sürecin daha negatif ilerler unutma bizim yaratılışımızda var içimizde o gücü taşıyoruz evet zor bi süreç ama sonu çok güzel bak ne güzel şimdiden açılmanda varmış bu iyi bişey demek ki vücudun vajinal doğuma uygun ve hazır doğum sürecinde sadece ebeleri ve doktorunun dediklerini uygularsan her şey daha kolay ve güzel olur bi avazda kurtuluruz inşallah hepimiz 🙏🏻💕
tgcdnzynp lalbera tavsiyem 37 ye kadar yat evde acılma ilerlemesin 37 den sonra bol hareket et acılma artsın ve doğum baslasın
parildayanyildiz2 Melek1682 bebeğinde bir sıkıntı yoksa ve doktor evde bekleyebileceğini söylediyse evde açılmanı bekle derim doğumu kolaylaştıracak hareketler vs yapabilirsin sıcak duş korunmasız ilişki açılmayı ilerletir ev her zaman daha konforlu oluyor bir sorun olmadığı sürece hem dinlenme imkanın da oluyor doğuma enerjin olur çok kolay bir doğum nasip olsun inşallah☺️
Aysenurkeser Melek1682 geçen hafta suyum geldi sandığım için ebeler alttan muayene etti ne suyum gelmişti ne de açıklığım vardı perşembe günü kontrolüm vardı doktor ptesi için yatış verdi 40. Haftaya giriyorum ilk etapta suni sancı deneyeceğiz açılma varmı yok mu bilmiyorum bilene herkesin doğum hikayesi bambaşka kötü şeyleri okuyup kendinizi strese sokmayın vücudumuz yaradılış gereği doğurmayı biliyor Allah yardım eder bol bol dua edin nefes egzersizleri var onlara bakın hızlı sağlıklı bir şekilde alırsınız inşallah kucağınıza
lalbera 3bebekliannee ayyy çok iyi geldi bu. Ya başlarda hep basite alıyordum ananem köyde 7 tane doğurmuş niye yapamiyim diye :) ama hem maalesef karşıma çıkan videolar hem ağrılar panik sarıyor yavaş yavaş. Teşekkür ederim, amin inşalllah tüm anneler kolaylıkla güzellikle kavuşsun yavrularına.
irmb Melek1682 suni sancı tabiki kendi sancınız gibi olmuyor ama Buda burda korkutulacak kadar anlatmanın manası yok. Bende ilk doğumda 3 cm açıklık vardı 39+4 de bebeğin hareketleri durmuştu ve hiç sancım yoktu ben beklemek istedim ama sonra suyumun kireçlendiğini fark etti doktorum acil suni sancıya alınmıştım 2 saat içinde doğumum oldu. Evet çok sancılıydı ama sağ Salim normal doğumla bebeğini kucağıma aldım. Doktoru dinlemekte fayda var.
lalbera tgcdnzynp teşekkür ederim. Evet ıstirahat et dedi doktorum. Nstye girdim sancı çok az 15. Bi de vajinal muayene de çok cnm yandı ondan da korktum biraz. Dr a bu bu kadr acıdıysa ben nasıl doğurcam dedi. O da kızdı şimdş bunları düşünme diye. Bilmiyorum karmakarışık oldum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
sevaldqn1 Melek1682 suni sancı sayesinde ben 3 saatte doğum yaptım ha birden bire vermediler zaten sancım vardı ama soğum hızlansın adına az az verdiler serum şeklinde gayet de memnun kaldım su gibi doğurdum bu kişiden kişiye değişir bir dutum korkma suni sancıdan 💕
sevaldqn1 minikveanneesi keşke daha güzel bir şekilde korkutmadan anlatsan daha iyi olabilirdi aynı suniyi ben de aldım bende neden olmadı demekki kişiden kişiye değişir bir durum bu.
sevaldqn1 Bazı yorumlar şaka gibi, acı eşiğini sadece sen bilirsin ve senin vücudun herkesle aynı değil doktorunla daha iyi karar verip sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 🌸
rmeysaerdem Melek1682 Ben kızımı da sunni sancı alarak doğurdum 39+5 olmuştu ve plesanta da yaşlanma başlamıstı Doktorum suni sancı alarak denemeni çok istiyorum yoksa zaten sezeryan olucaksın demişti ve iyiki güvenmişim doktoruma saat 8 gibi suni sancı taktılar ve 11.43 de kızımı kucağıma almıstım. Çok güzel ilerlemişti ve suni sancı açılmamı çok erken yapmıs oldu Şimdi 2. Bebeğimi bekliyorum inşallah yine aynı doktorla aynı pozitif doğumu yaşarım. Bence denemekte fayda var Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin hayırlı sağlıklı bi evlat olur inşallah🌸
nisaninannesiiii minikveanneesi niye bukadar abarttınız ki ve çevrenizdekileri korkutuyorsunuz resmen benim ilk doğumum suni ile başladı ve anlattığınız kadar ölümcül birşey yaşamadım şuan siz aynı o şekilde benzetme yapmışsınız tabiki kimse almak istemez suni ama bu mecburi bir durum ve herkese göre değişir herkesin acı eşiği farklıdır
Zehrailly Melek1682 Bende de tam tersi olmuştu 40+0 da doğumum sancılarla başlamıştı hastaneye gittiğimde 0 açılma vardı saatlerce sancı çektim o kadar çok yoruldum ki resmen yalvardım artık suni sancı verin de doğurayım bitsin artık diye maalesef vermediler ve ben gözlerim kapalı girdim doğuma üstüne doğum anında epidural yaptılar saçma sapan bir şekilde doğumum durdu vakum ve kesiyle doğurabildim. Bence herkesin doğum ilerleyişi farklıdır annem en küçük kardeşimi de suni sancıyla doğurdu çok kötü diyordu ama benim de almadan 24 saate yakın sancı çekip doğum esnasında neredeyse yorgunluktan bayılacak gibi olup zor bir doğum yapmam pek fark yaratmadı. Ama sizin zaten açıklığınız varmış ilerlediğinde veya da suyunuz geldiğinde otomatik başlayacaktır sancılar eğer başlamazsa o zaman alın derim durduk yere doğuma zorlamak mantıklı gelmiyor. ❤️
Melek1682 3bebekliannee Ptesi doktoruma randevum var. Geceleri belde başlayan ağrılarım var. Bu süreçte evde pilates, nefes egzersizi, ılık duşla rahatlamaya çalışıyorum. Ptesi günü doktorumla doğum planlaması yapalım diye konuştuk.
Melek1682 O gün 4 kere çatı muayenesi yaptıkları için lekelenme oluyor ve doktorum normal olduğunu söyledi. Nişan veya suyum geldiyse bilmiyorum. Perşembe günü muayene doktorum suyu iyi demişti sadece bebek artık hareketli değil demişti.