Kızlar bi sorum olacaktı ya mesela az önce alışveriş merkezinden geldim yarım saat 40 dakika falan yürüdüm ama ilk 15 dakikadan sonra karnım taş gibi oluyor hemen oturmak istiyorum karnımın sertliği neyden oluyor acaba ? Oturunca geçiyor biraz bu arada 17 haftalığım
Karın sertliği .!
.....
Kızlarrrr
Bi acile git.
Karın sertliği ya bebek dayamıştır kendini yada kasılman vardır hissetmezsin.
Acilden giriş yap kadın doğuma karnım sertleşti gebeyim de. Nst ye baksınlar. Belki tedavi başlanır
Karın sertliği ya bebek dayamıştır kendini yada kasılman vardır hissetmezsin.
Acilden giriş yap kadın doğuma karnım sertleşti gebeyim de. Nst ye baksınlar. Belki tedavi başlanır
aysecam ben 18 haftalığım, aynısı bende oluyor biraz yüriim sanki sağ tarafımda toplanıyor, alt tarafa , kasıklarıma baskı oluyor, elimle tutmak zorunda kalıyorum karnımı sanki düşcek aşşağı☺️ Normal bence büyüdü diye oluyor🌸
Merhaba 19+2 yim bendede akşamları oluyor
Elifsaadet İnşallah öyledir Canım ablamda toplanıyordur bebek ondan dedi de içim rahat değil oturunca geçiyor ama
Benimde akşam yemeğinden sonra oluyor bende merak ediyorum hatta bugün baktım internetten normal yazıyor ama bilemedim
aysecam yok canım, ben üç gündür hep bişey oluyor çıkıyorum mecbur yürümek zorunda kalıyorum, hemen bi ağrı bi sertlik oluyor, oturmak için deliriyorum, ama orda bişey taşıyoruz, bi ağırlık sonuçta çok ağrın felan varsa git doktora için rahatlasın diye
Elifsaadet Aynen Bende hemen oturcak yer arıyorum 5 10 dakika otursam ağrım azalıyor şimdi mesela eve geldik hemen gitti sertlik ağrı falan
aysecam iste ayakta kalmaktan oluyor evham yapma, bide bişey sorayım sana o zaman benim kalçam çok ağrıyor ya sağa sola dönerken, oturup kalkarken çok canım yanıyor, kemiklerim sızlıyor sanki, sende var mı böyle bişi
Elifsaadet bende de oluyor canım o 2 gündür otururken sol kalçamda yanma batma var
aysecam Şayet bir saat içerisinde 4 seferden fazla gerilme yaşarsanız,
Gerilmeniz birkaç dakikadan fazla sürede geçmez ve sürerse,
Karın gerginliğine bağlı nefes almada zorluk yaşadığınızı fark ederseniz,
Gerilmenin yanında uzun süreli ağrı da hissederseniz hemen doktorunuzu arayın.
Hamilelikte karında sertlik, kasılma nasıl geçer?
Braxton hicks kasılmalarına bağlı gerilmelerde pozisyonunuzudeğiştirmeniz gerekir. Örneğin oturuyorsanız kalkıp yürümelisiniz.
Karında sertleşme yaşadığınızda, oturuyorsanız yürüyün, yürüyorsanız oturun veya uzanıp dinlenin.
Rahim kasılmaları ve fetal hareketlere bağlı olarak oluşan gerilmelerde tedavi gerekmez.
Karın kaslarınızı gevşetmek için nefes alma egzersizleri yapın
Bol bol su için ve dinlenin.
Kasılma problemleri yaşadığınızda derin nefesler alın.
Ilık duş alın.
Doktorunuz tarafından verilen magnezyum azalması ve kas kramplarının engellenmesi amaçlı içtiğiniz magnezyum tabletleri bu durumda da çok işinize yarayacaktır
Gerilmeniz birkaç dakikadan fazla sürede geçmez ve sürerse,
Karın gerginliğine bağlı nefes almada zorluk yaşadığınızı fark ederseniz,
Gerilmenin yanında uzun süreli ağrı da hissederseniz hemen doktorunuzu arayın.
Hamilelikte karında sertlik, kasılma nasıl geçer?
Braxton hicks kasılmalarına bağlı gerilmelerde pozisyonunuzudeğiştirmeniz gerekir. Örneğin oturuyorsanız kalkıp yürümelisiniz.
Karında sertleşme yaşadığınızda, oturuyorsanız yürüyün, yürüyorsanız oturun veya uzanıp dinlenin.
Rahim kasılmaları ve fetal hareketlere bağlı olarak oluşan gerilmelerde tedavi gerekmez.
Karın kaslarınızı gevşetmek için nefes alma egzersizleri yapın
Bol bol su için ve dinlenin.
Kasılma problemleri yaşadığınızda derin nefesler alın.
Ilık duş alın.
Doktorunuz tarafından verilen magnezyum azalması ve kas kramplarının engellenmesi amaçlı içtiğiniz magnezyum tabletleri bu durumda da çok işinize yarayacaktır
aysecam canım benim o haftalardan beri aynı problem var. 20 dk yürüsem karnım sertlesiyor aşağı baskı oluyor ve yürüyemez hale geliyorum. Oturup dinlenince geciyor. Bebek büyüdüğü için ağırlığı aşağı baskı yapıyor. Bir de biz yürüdüğümüz zaman bebek uyuyor tüm ağırlığını aşağı veriyor sanırım o yüzden 😁 yürümek dışında bu şikayetin olursa mutlaka doktora görün ama yürürken normal diye biliyorum ben 😊 yine de doktor randevunda sor sen 😊