elifsn23 Merhaba aramızda tecrübeli birçok anne bulunuyor. Benim gibi anne adaylarına ne tavsiye edersiniz? Doğum süreciyle ilgili, hamilelik süreciyle ilgili, bu dönemdeki psikolojiyle, beslenmeyle ilgili pozitif tavsiyelerinize ihtiyacımız var ❤️
gunes866_ elifsn23 ben iyi beslenme konusunda facıayım hiç bi tavsiye veremem. Ama doğuma mutlaka süt sagma makinesi al. Göğüs ucu kremini son haftalarda sürmeye basla.pişik kremi kullanmak için pişik olmasını bekleme her bezde az az sür.
yagmuryig elifsn23 sezeryan olursanz Kati Yemeyin Hamilelikte bol bol keyfni cikr uyu dizini izle gez
elifsn23 dia903_ bunu normalde pek yapamıyorum ama hamilelik dönemimde yapmaya özen gösterdim bazen akış kaçsa da çok güzel bir süreç yaşadığımı hatırlatıyorum kendime hep
elifsn23 Oztek37 Allah yardımcınız olsun kolaylıkla geçsin inşallah. Benim için daha çok erken ama sonrasında almam gerekiyor mu emin olamıyorum
Dryglgl Oztek37 ben hiç ihtiyaç duymadım üzülmeyin gerekirse zaten alırım diye doğum öncesi almamıştım gerekmedi de gerekse ama o an eczaneden veya e bebekten alırım diyodum
elifsn23 yagmuryig şu an bir doğum şekli planlamadım o an nasıl gelirse artık :) teşekkür ederim tavsiyeniz için
yagmuryig elifsn23 valahi onu sen değil bebek bilecek ☺💫 bende normal istiyordum bebek terstı ama acılmam yoktu çatı kemiğimde normal doğuma musaıt değildi sezeryan oldum mecbur keşke insan secebılse doğumunu
Dryglgl Doğum için önerim kesinlikle hep çok iyi çok kolay çok güzel olacak diye düşün hemen açılman olacak bebeğin hemen doğacak gerçekten düşünce her şey oluyor o an bence kendini her şeyin çok güzel ve rahat olacağına inandır derim doğumdan sonra da ilk 3 ay bebek gece gündüz ayrımını bilmiyor gece uyumayabilir gündüz hep uyuyabilir bebekten bebeğe değişir hepsi normal bunların 3 aydan sonra yavaş yavaş bir uyku rutini yapmaya çalış derim ilk 3 ay sonrası uykusunu bebeğe bırakma insanı çok yoruyor çünkü sonrasında bu hatayı yaptım uykularını 1 yaşında ancak düzene sokabildim çünkü o zaman elimi taşın altına koymuştum cahillik gerçekten 😄 ve zorlandığınız her dönem geçiyor gerçekten geçiyor şuan oğlum 3,5 yaşında zorlandığım her şey geçti özellikle belirtmeyince zorlukları değil güzellikleri hatırlıyorum hep tadını çıkar dedim gerçekten ve de yardım istemekten asla çekinme annen ablan kayınvaliden arkadaşın komşun kiminle iyi anlaşıyorsan kimle yakınsan nazın geçiyorsa gece uyuyamadın mı bugün müsaitsen birkaç saat gelebilir misin gece uyuyamadım demek gerçekten sürecini çok kolaylaştırır ama gurbetteysen de üzülme ben de aynı şehirde olmamıza rağmen yalnız büyüttüm oğlumu sayılır bir şekilde büyüdü bebeğim ama zorlanmıştım tabiki ama geçti mi geçti kesinlikle 1 seneden sonra çok kolaylaştı önceki zamanlarıma göre belki de ben de anneliğe alıştım herkesin süreci farklı oluyor tabiki sizin bebeğiniz inşallah uykuyu seven sakin yemeğini güzelce yiyen bi bebek olur ama zorlandığınız zamanlar da normal bunu unutmayın sadece ☺️ Zorluklar geçiyor güzel anların keyfini çıkarmaya bakın ev dağılır yemek yapamayabilirsiniz bunları umursamayın ev sizin eviniz zaten misafir müsait değilseniz gel demeyin gerçekten siz bebeklisiniz ayıp olmaz kimseye yemek de yumurta yersiniz makarna yersiniz hallolur kendinizi bu konularda kasıp stres yapmayın kesinlikle olmadı dışarıdan söylersiniz vs yani sizi yoracak stres yapacak bir durumu biraz salmayı hatırlatın kendinize derim bunlar benim 3,5 senelik yolculuğumda ilk aklıma gelenler 🥰
elifsn23 Dryglgl çook teşekkür ederim samimiyetle cevapladığınız için eminim bu mesajı okuyan annelere çok iyi gelecek mesajınız 🥹
elifsn23 Havin49_ bu tavsiye her zaman geçerli negatif insanları barındırmamak lazım çevremizde. Ben kendi adıma bu konuda zorlanıyorum ama eskisine göre daha iyiyim :)
Dryglgl elifsn23 umarım öyle olur bunları biri bana söyleseydi o an bana çok iyi gelebilirdi ama şuan imkan oldukça çevremdeki gebelere yardımcı olmaya hiçbir şey yapamasam konuşmaya sakinleştirmeye çalışıyorum bebiş çünkü 3 ay sonra apayrı büyüyor 6 ay sonra daha da büyüyor o minik zamanların tadı çok güzelmiş aslında 🥰🤍
tugbaustuntas elifsn23 uykun geldiği an uyu son haftalarda geceleri en fazla 2 3 saat uyuyacaksin onda da deliksiz olmuyor mide yanması tuvalet ihtiyacı susama acıkma sancılar bebeğin hareketleri bel sırt ağrısı o kadar zorluyor kiii ilk aylarda günde 5 6 saat uyanık duruyordum sende öyle yap uyuyabildigin kadar uyu
elifsn23 tugbaustuntas normalde uykuya çok düşkün değilim ama haklısınız son zamanlar heyecan stres hormonlar uykuyu özletecek gibi :)
Havin49_ elifsn23 tabiki insan zorlanıyor seni iyi anlarım ama gerçekten insanın moralini bozmaktan başka bieşy yaptıkları yok hamile insanın gğnahına girmeye utanmayan çok insan var malesef