mervekocogl Yusra12 Maşallah çok az kalmış🥲 sağlıkla ve kolaylıkla gelsin inşallah 😍 son zamanlar gerçekten yorucu oluyor ben 39 40 haftalarda ne yaparım hiç bilmiyorum. Bazısı 42 yi buluyormuş Allah yardımcımız olsun😅
mervekocogl Sinemsigibi kilo alım hızı normal bence. Bu son zamanlarda 150-200 gr haftalık alması lazım demişti bana doktorum. 2 haftada 500 gr almış, haftalık 250 gr yapar 😊 genetik faktör, usg cihazındaki ölçüm farklılıkları vs çok değişebiliyor. Benim bebeğimde de bir muayenede 9 günde 500 gr almıştı bir sonraki muayenede haftada 150 gr almıştı. Ben de afallamıştım neden bu kadar az almış diye ama doktor geçen seferki ölçüm fazla olmuş olabilir demişti. Normali 150-200müş
mervekocogl Sinemsigibi Çatı muayenesi için de doğum başlamadan yapılması doğru değil diyorlar. Bir de usg de yanılma payı çok oluyor. Benim ilk bebeğime (prematüre) 2500 dediler 2180 doğdu, 1980e düştü mesela. Bazı bebekler daha düşük bazı bebekler daha yüksek kiloda doğabiliyorlar
anonim51 mervekocogl 38 haftalıkk olduk ilk gebelik şuan normal doğum gözüküyor bende normal doğum istiyorum iyice ağırlaştım sağa sola dönmekten uyku uyuyamaz hale geldim lavaboya kalkmaktan uykusuz kalıyorum bebeğim iyi şükür yarın kontrolüm var bakalım doğum şeklimiz belli olacak inşallah normal doğum olur
mervekocogl anonim51 Sağlıkla kavuşun inşallah🥲 bakalım ne zaman gelecek minik🥲 doğumun kolaylaşması için bir şeyler yapıyor musunuz? 🥲
anonim51 mervekocogl yapmıyorum valla hiç tecrübem de yok hurma ye merdiven in çık yürüyüş yap diyorlar ama şuan beklemedyim
mervekocogl anonim51 İlk doğumum erken olunca ben de bir eşy yapamamıştım ama bu sefer hazırlanıyorum, kolaylaştırma ve hızlandırma yöntemleri varmış. Adaçayı, ahududu yaprağı çayı, perine masajı, meme ucu masajı, primrose oil, hint yağı, çörekotu yağı vs
Ynckpgn mervekocogl 39+1 olduk nasip olursa normal doğum olacak ama ne sancım var ne de başka bir belirti sürekli hareket etmeye çalışıyorum bakalım ne zmn gelecek hayırlısıyla
mervekocogl Ynckpgn Ay maşallah 🥲 ya bana bu vakte kadar hızlı geçti ama 35 den beri sanki ilerlemiyor, zaman geçmiyor gibi geliyor sizde de oldu mu? 😅
Sedef21 mervekocogl ilk doğumum normal oldu Buda normal olacak Allah nasip ederse 37+3 deyim bende yalancı sancılarım çok fazla oluyor bazen galiba geliyor diyorum sonradan geçiyor😀 ilk hamilelikte bu kadar ağrım olmuyordu ve aşırı enerjiktim ama bunda resmen yattığım yerde kalkma istemiyorum ikinciler daha mı zor oluyor bilmem ama doktor doğum konusunda ikinciler daha hızı oluyor diyor inşallah öyledir 😀
mervekocogl Sedef21 Yaa benim de ilk gebeliğimde bu kadar yalancı sancım olmuyordu 🥲 bu gebeliğim gerçekten ilkine kıyasla çok zor geçti, geçiyor.. bakalım inşallah doğumlarımız kolay olur. Hızlıca, kolayca ve sağlıkla doğarlar🥲🌸
Ankbaby Perine masajına bi benim eklim gitmiyor galiba :( normalde cinsel anlamda elimi ya da vajianımı kullanmakla ilgili sorunum hiç yok ama aklım mı yatmadı anlamadım hep yarın deneyim diyorum hep erteliyorum mastürbasyın desen değil masaj desen değil gibi bi deneyemedim