Rojdiyebiri çok geçmiş olsun öncelikle çok üzücü bir durum 🙏🏼 Bana yıllar önce bir doktor perdem olduğunu söylemişti ileride detaylı baktırırsın düşük riski ya da erken doğum riski var demişti. Ben gebeliğimin ilk 1 ayında hiçbir şeyim yokken doktora sorarak tatile gittim (bu arada perdeyi kendim sordum 2-3 doktora ama hiçbiri görmedi) ve orada kanamalarım başladı uçak olmayan bir yerdi ve benim aslında otobüse binmemem bile gerekiyormuş o dönem. Apar topar şahsi araçla sarsılmayarak yatar pozisyonda istanbula döndüm ve döndüğüm gecenin sabahında inanılmaz bir kanamayla zeynep kamil aciline gittim. Doğum hastanesi olduğu için oraya güvendim ama oradaki doktor bile bana bebeğin düşeceğini söyleyip en fazla 4-5 gün veriyorum kanaman olunca gel alalım dedi. Psikolojim alt üst oldu tabii kalp atışı vardı ama düşeceğini bekledik hep o sürede.
Tatildeyken bulabildiğim tek dokor bana 2 çeşit hormon ilacına başlamıştı birini hem fitil hem iğne olarak diğerini hap olarak aylarca kullandım. Fitili hala kullanıyorum.
Bize tek güven veren şu anki doktorum oldu. Kullandığım ilaçlar için çok doğru bi tedaviye başlanmış, bebek gayet sağlıklı dedi. Perde uzundu ama rahmimi tam bölmüyormuş kendisi çizerek de göstererek de tek tek anlattı durumu. Tam bölseydi muhtemelen bebek büyüyemeyecekti. Kesenin tam ortasındaydı perdem. Bebek kesenin sağındaki boşluğa, plasentası solundaki boşluğa yerleşmişti benim şansım o oldu sanırım. 4 aya yakın falan yattım hep, kanamalarım aralıklarla devam etti 16. haftamda yavaş yavaş kalkmaya başladım ama hareketlenmem 20. haftamı buldu. O süreçte bebeğin büyüyüp perdeyi ittirerek kaldırmasını bekledik.
Şu an 35teyiz çok şükür, normal doğum istiyordum ama dün doktorum sezaryen istedi denk gelirsem perdeyi temizlemek istiyorum dedi.
Normalde doğum sonrası histeroskopi ile temizleriz demişti ama sanırım şansımızı denemek istiyor.
Çok basit bir işlemmiş histeroskopi ile %90-95lerde olumlu sonuç alıyoruz demişti bana hiç korkmayın. Umarım bir an önce sağlıklı bir şekilde gebe kalırsınız 🌸🙏🏼 Biraz uzun oldu ama korkunuzu biraz olsun hafifletir belki diye anlattım ☺️