fberna Çok geçmiş olsun, neler hissettiğinizi anlayabiliyorum. Allah yardımcınız olsun. Ben de yeniden hamileyim, dün detaylıya gittim, 20.haftadayım ben de, genel beyin gelişimi için bu hafta gitmemizi önerdi doktor, gerekirse 2-3 hafta sonra tekrar çağırsın dedi. Elim ayağım titreyerek gittim yine kötü bir şey duyarsam diye. O korkuyu çok iyi biliyorum.
Bizde 22.haftada korpus kallozum hiç görülmemişti. Zaten o saatten sonra da oluşmazmış. Kolposefali de var dendi, ageneziye bağlı gelişen bir şeymiş. İlerleyen aşamada hidrosefali riski var demişlerdi, ventrüküller hızla genişliyordu.
20.hafta korpus için bazen erken olabiliyor, ilerleyen haftalarda tamamlandığını duyduğum insanlar oldu. Bu süreçte çok okuyup bakmıştık. Amniyosentez alındı benden, 3 hafta onun sonuçlanmasını bekledik. Pediatrik nöroloji ile de konsey yapıldı. Bizdeki total korpus kallozum agenezisi diye geçiyordu. Sizdeki gibi kısmi olduğu durumlarda daha iyimser tablo çizebiliyoruz ama sizin %50 orta ağır derece nörolojik ve fiziksel engel durumu var dediler. Diğer %50de ise de hafif orta derece engel durumu vardı. Ama muhakkak bir engel olacağı söylendi. İlaca dirençli epilepsi üzerinde durdular. Ventrikül genişlemesi de sanırım düşündürdü onları. Tek öneri sonlandırmamız üzerineydi. Güzel bir tablo çizmediler maalesef. Biz de 25.haftada veda ettik kuzumuza.
Ama sizdeki gibi durumda sonrasında korpusun uzayıp tamamlandığını duydum dediğim gibi. Takip istiyorlar sadece. İnce oluşu nasıl bir etki yaratır bilmiyorum ama sonuç olarak görülen bir yapı, belki de birkaç haftaya düzelecek bir durum olabilir. Endişe etmeyin, Allah’ın izniyle güzel sonuçlar alırsınız inşallah. Fetal Mr çekilmiş miydi? Net teşhis Mr ile koyabiliyorlar