sezennmert Arkadaşlar merhaba. İkili testim yüksek riskli çıktı doktorum amniyosentez yapılması gerektiğini söyledi. İzmirde önerebileceğiniz doktor var mı? Devlet veya özel fark etmez
irmairma sezennmert sanırım size perinatoloji uzmanı gerekiyor Sabahattin Altunyurt internet sitesi var araştırabilirsin , detaylı ultrason için gitmiştim
Hln123 sezennmert detaylı ultrason yaptırdım. benim ikili testim az riskli çıktı ama 500/1 olduğundan doktorum riskli diye işi garantiye almak için nift test önerdi. Ben yaptırmadım detaylı ultrasondan sonra karar vereyim diye eğer detaylıda sorun çıkarsa mecbur amniyosentez yaptırcan demişti. Allahtan Detaylıda sorun çıkmadı sağlıklı dedi hiç bişey yaptırmadım 🙏
melisasak35 sezennmert benimde yüksek riskli çıktı testin riskleri oldugu için kabul etmedim yaptırmadım araştırmanızı öneririm
sezennmert irmairma evet evet perinatoloji uzmanı gerekiyor. Doktorum da Sabahattin beyi önerdi. Ben bir de araştırıp Erkan Çağlıyanı buldum. Amniyosentez riskli olduğu için çok korkuyorum buralarda yaptıran ve doktorundan memnun kalan var mı acaba. Siz ne zaman detaylı ultrason yaptırdınız? Muayene ücreti ne kadar acaba bilginiz var mı
irmairma sezennmert 20. Haftada ben sadece detaylıya gittim memnun kaldım ve çevremde de çok duydum araştırdım bence işinin ehli bir doktor, sizin içinize sinene gidin tabii, detaylı için 6,500 ödemiştik şuan 37 haftalık oldum
sezennmert busra0680 ikili testim yüksek çıktı maalesef. Yoksa nipt yaptıracaktım ama doktorum yüksek risk olduğu için direkt amniyosentez yapılması gerektiğini söyledi
Hln123 26 aralıkta Sabahattin Beye gittim muayene ücreti 5000tl-dı. Şimdi biraz artmıştır. Nelere baktığına bakarken söyleyerek devam ediyordu muayene esnasında memnun kaldım. İlk doğumumda Cenk Gezere gitmiştim o da iyi. Onda randevu bulamadım aralıkta. çok geç tarihi olduğundan Sabahattin beye gittim.
busra0680 sezennmert anladım her türlü çocuğumu doğurucam için onun sağlığını riske atmadım yaptırmadım
sezennmert Hln123 detaylı ultrason daha ileriki haftalarda yapılmıyor mu? Ben şuan 13.haftadayım amniyosentez 16da yapılıyormuş sanırım
Hln123 sezennmert evet cnm 18-23 haftalıkken yaptıryon detaylıyı bildiğim kadarıyla. Doktorun Erken isterse önce de yaptırabılıyor diye biliyorum.
sezennmert Hln123 hayır hiç aklıma gelmedi doktor da önermedi. Nipt için sordum. Bende kaybolan ikiz/vanishing twin var. Gebeliğin başında iki embriyo vardı bir tanesi yaşamadı. Bu durumda nipt testini de 17.haftadan önce yapmıyorlarmış. Bu durumu görüştüm ama doktorum nipti yaptırsan da yaptırmasan da amniyosentez yaptırman gerekir dedi
Hln123 sezennmert mmm doktoruna sor cnm istersen detaylı ultrason olmanın bir zararı olacağını sanmıyorum. Tabi senin durumunu doktorun daha iyi biliyordur biz bilemeyiz sadece fikirimizi söylüyoruz
tugbaaabb sezennmert Sabahhattin beye. 12.haftamda detaylı için gittim . Nıpt testim trizomi14 riskli geldiği için. Kendisi çok ilgili ve herşeyi tek tek anlatıyor. Amniyosentez yapılması gerektiği için Erkan hocaya randevu aldım henüz gitmedim.