cyln114 hamileliğimi öğrendiğimde günde 1 paket sigara içiyordum. 13 yıllık sigara içicisiyim ve çok severek sigara içtim hiçbir zaman da bırakmayı düşünmedim. hamile kaldıktan sonra bırakamadım ama öğrenir öğrenmez kent white içmeye başladım en azından nikotin vs. değerleri 0,1 mg çok çok düşük diye. kendi içtiğim sigaradan sonra keyif vermiyordu ama tamamen bırakamıyordum da. hekimimle de paylaştım, strese girip kortizol basacağına iç 2-3 tane ama tercih etmeyiz dedi. günde 3-4’ten 1-2’ye indirdim. son dönemlerde de eşimin sigaralarından fırt alıyordum sadece. 24. haftaya kadar böyle gitti, sonra artık çok vicdan yapmaya ve bu değişiklikler sonrası sigaradan keyif almamaya başladım. imkansız sanırdım ama bırakmayı başardım umarım da sürdürürüm. ben yapabildiysem herkes yapabilir gibi geliyor nasıl bir bağımlı olduğumu çevremdekiler de bilirdi. hamileyken de hiç tiksinme vs. olmadı herkeste olacak diye bir şey yok ben dualar ediyordum kusayım bulanayım da tiksineyim diye. şimdi soranlara sigarayı bıraktım değil de içmiyorum diyorum mesela. ya da kokusundan tiksinmesem de tiksinmiş gibi yapıyorum. canım istemiyor mu elbette istiyor ama yok saymaya veya yerine başka bir şey koymaya çalışıyorum. umarım siz de geç bile olsa başarırsınız🤍